Zapatero, seçimlerde aday olmayacak

Zapatero, seçimlerde aday olmayacak

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, uzun süredir devam eden tartışmalara son noktayı koyarak, 2012 yılında yapılacak genel seçimlerde başbakan adayı olmayacağını açıkladı.

Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) merkez komite toplantısında konuşan Zapatero, "Gelecek seçimlerde aday olmayacağını" söyledi. 2004 mart ayından bu yana iki dönemdir başbakan olan Zapatero, "Başbakanlık konutuna çıktığım ilk gün, ailem, ülkem ve partim için en iyisinin en fazla iki dönem başbakan olarak kalmak olduğuna inanıyordum ve genel seçimlere 1 yıl kala, bunu açıklamanın en uygun zaman olduğu kanısındayım" dedi.

Başbakan olarak görevde olacağı son güne kadar "sorumluluklarını yerine getireceğini" ifade eden Zapatero, "İspanyol ekonomisini modernleştirmek için geniş bir reform programı izlemeye devam edeceğini" vurguladı.

51 yaşındaki Zapatero, PSOE'nin yeni başbakan adayı çıkarmasında herhangi bir sorun yaşanmayacağını, yeni adayın belirlenmesi için gerekli zamanın bulunduğunu ifade etti.

İspanyol basını, PSOE'nin yeni başbakan adayının, halen Başbakan Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı ve Hükümet Sözcülüğü görevinde bulunan Alfredo Perez Rubalcaba olduğunu yazarken, adaylar arasında Savunma Bakanı Carme Chacon'un da adı geçiyor.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.