Zekeriya Öz ve Celal Kara'ya paralelci 2 memur yardım etti

Zekeriya Öz ve Celal Kara'ya paralelci 2 memur yardım etti

17-25 Aralık darbe girişiminin savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın Gürcistan'dan Ukrayna'ya kaçışıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Firari eski savcılarabiri Tiflis Büyükelçiliği diğeri Batum Konsolosluğu'nda görevli 2 paralelci memur yardım

Eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın kaçtıkları Gürcistan'dan, önce Ukrayna'ya ardından Almanya'ya geçişleriyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Öz ve Kara'ya Gürcistan'ın Başkenti Tiflis ve Ukrayna sınırındaki Batum'da görevli Paralel Yapı üyesi iki Türk memurun yardım ettiği belirlendi.

Haklarında yakalama kararı çıkarılmadan saatler önce Gürcistan'a geçen 17-15 Aralık darbe girişiminin savcılarına arandıklarını bile bile yardım eden iki paralelci memurun isimleri Türiye'deki emniyet birimlerince tespit edildi.

Firara yardıma inceleme

Batum Konsolosluğu'nda ve Tiflis Büyükelçiliği'nde görevli paralelci iki memur hakkında idari inceleme başlatıldı.

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Ergenekon eski savcısı Zekeriya Öz başta olmak üzere 17-25 Aralık savcıları ile ilgili önce görevden uzaklaştırma daha sonra da meslekten ihraç kararı verdi. HSYK Başmüfettişliğince haklarında soruşturma yapılan Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, 17 Aralık soruşturması savcıları Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in dosyaları Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekili Ömer Faruk Aydıner, Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği talepte şüphelilere atılı suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller oluşması, şüphelilerin dosya içerisine yansıyan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme ve gizleme, değiştirme hususunda kuvvetli şüphenin bulunması gerekçesiyle haklarında tutuklanma amaçlı yakalama emri çıkardı.

Öz ve Kara, yakalama kararının çıkarılmasından saatler önce 10 Ağustos'ta sabaha karşı Gürcistan'a kaçtı. İki Savcı'nın buradan Ermenistan'a geçtiğini gösteren görüntüler yayınlandı ancak bu bilgi Ermeni makamları tarafından teyit edilmedi. Öz ve Kara'nın daha sonra Ukrayna'ya oradan da Almanya'ya geçtiği anlaşıldı.

 

Kaynak: Karar.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.