Zekeriye Kuzu'dan Erdoğan için olay sözler

Zekeriye Kuzu'dan Erdoğan için olay sözler

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 270 sanığın yargılandığı davada dikkat çeken ifadeler verildi.

Söz konusu davada iafde verenlerden biri olan Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk'un eski emir astsubayı Enis Çakır, "Zekeriya Kuzu kahraman gözüyle tanıtılıyordu. "Zekeriya Kuzu bana, '1 numarayı almaya gidiyoruz. Çok soru soruyorsun, konuşmaktan ağzım yanıyor' dedi" ifadesini kullandı dedi.

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davada tutuksuz yargılanan, dönemin Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk'un eski emir astsubayı Enis Çakır savunma yaptı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numara olduğu 270 sanıklı davanın görülmesine Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda devam edildi.İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedilen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Çakır, SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada darbe girişimi gecesi çağrılması üzerine üsse geldiğini, Marmaris ilçesine giden Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerine telsiz tedarik ettiğini söyledi.

ZEKERİYA KUZU KAHRAMAN GİBİ KARŞILANDI...

 Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığının "üs imamı" olarak anılan eski  Astsubay Zekeriya Kuzu'nun darbe girişimi gecesi saat 23.30'da kendisini  arayarak, "MAK deposunda ne kadar telsiz varsa getir. Komutanın kesin emri."  dediğini anlatan Çakır, bunun üzerine üsse gidip MAK deposundan aldığı  telsizlerden birini eski Binbaşı Taner Berber'e, diğerini de Kuzu'ya verdiğini  belirtti.  Çakır, pistte kendi personeli haricinde karacı ve denizci birçok  askerin bulunduğuna dikkati çekerek, eski general Gökhan Sönmezateş'in askerlere,  "Üst düzey terörist alınacak, operasyon var." dediği beyanında bulundu.

 

Kuzu'ya sürekli ne olduğunu sorduğunu kaydeden Çakır, şunları anlattı: "Zekeriya Kuzu, bana '1 numarayı almaya gidiyoruz. Çok soru  soruyorsun, konuşmaktan ağzım yanıyor.' dedi. O gece eve gitmek için yola çıktım  ama izin verilmedi. Sonra Ramazan Elmas geldi, 'Polislerle görüşeceğim.' şeklinde  konuşması oldu. 'Arkadaşlar, her şeye hazırlıklı olun, çatışma çıkabilir.' dedi.  Kanım çekildi. Ardından odada beklemeye başladım. Komutanlarımızın başarılı  çalışmaları vardı, konduramıyorsun. 'Üst düzey terörist' lafından etkilendik.  Milli değerlere ilişkin konuşmaları vardı. 'Vatan, millet, bayrak için operasyona  gidiyoruz.' denildi. Zekeriya Kuzu kahraman gözüyle tanıtılıyordu,  konduramıyorsun."

  FETÖ üyesi olduğu yönündeki suçlamalarla ilgili de savunma yapan  Çakır, samimi duygularla geçmişini anlattığını dile getirdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.