Zeki Temur orman yangınlarına karşı uyardı!

Zeki Temur orman yangınlarına karşı uyardı!

Adana Orman Bölge Müdürü Zeki Temur, bayram tatilini fırsat bilerek piknik yapmayı planlayan vatandaşları, orman yangınlarına karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Bu yıl 8 aylık dönemde sorumluluk bölgesinde 66 yangın çıktığını belirten Zeki Temur, yangınların büyük kısmının piknik nedeniyle yaşandığına dikkat çekti. Vatandaşların piknik yapmak için belediyelerin oluşturduğu mesire alanlarına gitmesini isteyen Temur, "Ormanlık alanları tercih edenler de mangal yakmasınlar. Dumansız pikniği tercih etsinler" dedi.

Ormanlık alanlardaki yollarda taşıtlardan atılan sigara izmaritlerinin de yangın çıkardığını kaydeden Temur, "Otomobilden atılan yanan sigara izmariti yol kenarındaki kuru yaprakları veya tortuları kolaylıkla tutuşturabiliyor. Rüzgarın da etkisiyle alevler bir anda büyüyüp yangına dönüşüyor. Vatandaşlarımızın bu konuda da duyarlı olmalarını, gittikleri yerlerde küçük bir alev veya dumanların yükseldiğini gördüklerinde ücretsiz Alo 177 hattını arayıp, ihbarda bulunmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Temur, yangını önleyici davranışlar konusunda orman köylerinde camilerde vaaz yoluyla bilgilendirme çalışmaların yaptıklarını da kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.