Zeybek: Türkiye'yi düzeysizlikten kurtaracağız

Zeybek: Türkiye'yi düzeysizlikten kurtaracağız

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Türkiye'de ''siyaset edebiyatında edep kalmadığını'' öne sürerek, ''İnşallah Türkiye'yi düzeysizlik dengesinden kurtaracağız'' dedi.

Zeybek, partisinin Turgut Özal Kampüsü'nde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı'nın açılışındaki konuşmasına, DP'nin 10. Olağan Büyük Kongresi'ni büyük coşkuyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kongre sonrası il başkanları toplantısını yaptıklarını anlatan Zeybek, genel başkanlığa seçilmesinde destek veren ve vermeyen herkese teşekkür etti.

DP'nin köklü bir parti olduğunu ve demokrasiyi özümsediğini belirten Zeybek, ''Demokrasi, halkın tercihinin doğru olduğuna inanmak demektir. Biz DP olarak seçimlerde istediğimiz sonuçları alamazsak 'halk bizi anlamadı' demeyeceğiz. Oturup nerede yanlış yaptık, nerede eksiğimiz var, onları konuşacağız. Biz DP olarak Atatürk'ün gerçek partisiyiz. Bu tarihi gerçek topluma yerleşecek'' diye konuştu.

DP'nin Türkiye'nin omurgası olduğunu ifade eden Zeybek, Türkiye'nin dengesinin bozulduğunu, bunu yapanın ise iktidar ile muhalefet olduğunu ileri sürdü.

Türkiye'de özellikle siyaset dengesinin bozulduğunu söyleyen Zeybek, ''Siyaset edebiyatımızda edep kalmadı. Özellikle üslup dengesi bozuldu. İnşallah Türkiye'yi düzeysizlik dengesinden kurtaracağız'' diye konuştu.

Teşkilatlarının ve kadrolarının güçlü olduğunu dile getiren Zeybek, Türkiye'nin tüm problemlerini çözmeye aday olduklarını belirtti.

Zeybek, iktidar olmaları durumunda emekli, memur ve işçiye yüzde 50 zam uygulayacaklarını, ayrıca savunma sanayisini yüzde 100 yerli hale getireceklerini söyledi.

Türkiye'de bir ''korku devleti'' yaratıldığını öne süren Zeybek, bu durumun ise kabul edilemeyeceğini, bunu yapanların da bir gün kendi dengelerini yitireceğini savundu.

''DP'nin tek eksiği, geleceğimize olan inanç problemidir'' diyen Zeybek, önce kendilerinin buna inanacağını ve bu inançla iktidara geleceklerini belirtti.

Zeybek, ''Balyoz Planı'' davasında mahkemenin verdiği tutuklama ve yakalama kararlarına ilişkin soruya ise devam eden bir mahkeme süreci olduğunu, bu konuda yorum yapmasının yanlış olacağını söyledi.

''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu bulunan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın tutukluluğuna ise anlam veremediğini belirten Zeybek, ''Sayın Haberal'ın niye bu kadar tutulduğunu anlamıyorum. Ona çok üzülüyorum. Onun kurtulması için dua ediyorum'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :