İstanbul Zeytinburnu'nda fabrika yangını

İstanbul Zeytinburnu'nda fabrika yangını

Zeytinburnu'nda tekstil fabrikasında yangın çıktı. İlgili Haberler Neredeyse tüm köy yanacaktı! Plastik fabrikasında yangın Yanan teknedekiler Volkswagen'in yetkilileriymiş Teknede can pazarı! Tutuşan pantolon sönmeyince... Zeytinburnu Çırpıcı'da bul

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Akın Tekstil fabrikası alanı içinde yer alan yediemin deposu saat 09.00 sıralarında yanmaya başladı. Patlama seslerinin yükseldiği yangında ilk belirlemelere göre, 1 kişi yaralandı.

Yaklaşık 36 bin m2  alan üzerinde kurulu olan ve içinde 60'a yakın işyeri bulunan yangına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 80 civarında itfaiye grubu müdahale etti. 

Alanın geniş olması ve içinde çok sayıda yanıcı ve patlayıcı maddelerin bulunması nedeniyle yangın kısa sürede çatıya sıçrayarak genişledi.

Zaman zaman patlamaların meydana geldiği yangına fabrika duvarlarının yakılmasıyla müdahale edilebiliyor.

Söndürme çalışmaları sürüyor

Yangını söndürme çalışmaları 200 personel 70 araç ile devam ediyor.

Yangın bölgesinde, çok sayıda tekstil atölyesi, iplik, kağıt, kimyevi madde deposu, çakmak dolum ve üretim atölyesi, zemin katta yediemin deposu ve garajı bulunduğu tespit edildi.
Dumanlar Anadolu yakasından da görüldü

Bu arada, söndürme çalışmaları sırasında gökyüzüne yükselen dumanlar Anadolu Yakası'ndan da görüldü.

Kundaklama olabilir mi?

Öte yandan, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, İstanbul'u duman altında bırakan yangınla ilgili olay yerinde incelemelerde bulundu.

Erzen, gazetecilerin "Kundaklanma olayı olabilir mi" sorusuna Başkan Erzen, "Yanan depoların içinde mühürlü olanların da olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların buradan aslında kaldırılması lazım. Olayın kundaklanma olduğunu da duydum. Yaklaşık bir hafta önce de aynı yerin yanması da bunun olduğunu gösteriyor. Ama kundaklamayla ne elde edilir bilmiyorum" dedi.

Erzen, geçtiğimiz hafta aynı yerde yangının çıktığını hatırlatarak, "Aldığımız bilgiye göre zaten buralar eski fabrikalar. İçerde tekstil fabrikaları var. Şimdi onlar fabrika olarak çalışmıyor ama iplik depoları var daha önce de yangın çıkmıştı ve yediemin deposundan çıktığı tahmin ediliyor. Yaralı ve can kaybının olduğu söylenmiyor. Bu firmaların içinde 8 tane ruhsatlı firma var. Diğerleri de mühürlenmeye başladı ama insanlar dinlemiyor" ifadelerini kullandı.
               

Yangından çıkan dumanlar gökyüzünü kapladı. )

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.