Zeytinburnu sokakları günlerdir karışık...

Zeytinburnu sokakları günlerdir karışık...

İstanbul Zeytinburnu'nda pazartesi akşamı korsan gösteri düzenleyen terör örgütü yandaşı bir grubun dün akşam da korsan gösteri yaparak çevreye zarar vermesinin ardından yüzlerce kişi sokağa çıkarak olaylara tepki gösterdi. Polis, dağılmamakta direnen 50'


Zeytinburnu'nda akşam saatlerinden itibaren korsan eylem yaparak bazı işyerleri ve otomobillerin camlarını kıran korsan göstericilere tepki göstermek amacıyla aralarında ülkücü grupların da bulunduğu yüzlerce kişi sokağa çıktı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayıp BDP ilçe binasına yürümek isteyen grubu polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Çok sayıda Çevvik Kuvvet ve polis ekibinin ara sokaklarda güvenlik önlemi aldığı ilçede, bir polis helikopteri de havadan destek verdi. Polis, ellerinde sopalarla gösteri yaparak dağılmamakta direnen gruptan 50'ye yakın kişiyi gözaltına aldı. Öte yandan olay yerine gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı.

"OYUNA GELMEYİN"
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçedeki olayların sosyal paylaşım siteleri üzerinden provokasyon amaçlı maillerle organize edildiğini söyledi. Kendisine de 'Zeytinburnu'nun şu noktasında şu kadar adam öldürüldü' diye mail geldiğini belirten Aydın, halkın gece saatlerinde dışarı çıkmamasını ve sağ duyulu hareket etmesini istedi.

Zeytinburnu'nda son birkaç gündür özellikle gece saatlerinde başlayan olaylar emniyeti alarma geçirdi. Çoğunluğu ülkücü gruplardan olduğu iddia edilen eylemciler ellerinde sopalarla cadde ve sokak aralarında yürüyüş yapıyor. Çevik kuvvet ekipleri ise olası bir çatışmaya karşılık ilçenin hassas noktalarında tedbir aldı. Polisler grubu dağıtmak için zaman zaman gaz bombası kullanıyor.

Tedbirin yoğun olarak alındığı Barış ve Demokrasi Partisi binasının önünde incelemelerde bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise yaşanan olayların provokasyon olduğuna dikkat çekti.

İnsanlara sahte mail atıldığını ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden halkın galeyana getirildiğini dile getiren Aydın, "Çok açık ve net söylüyorum. Zeytinburnu'nda provokasyon yapılıyor. Ben Zeytinburnu hemşerilerimin sakin olmasını arzu ediyorum. Bazı söylentiler var. 'Yok şu kadar kişi öldürüldü' diye. Bunların tamamı asılsızdır. Yalandır. Hiçbir şeye itibar etmesinler. Oyuna gelinmesin. Sakin olalım. Herkes evinde kalsın. Sokağa çıkmasınlar. Gece saatlerinde. İnsanların sağ duyusu sayesinde kısa sürede bu problemin aşılacağına inanıyorum. Özellikle söyleyeceğim şey; Zeytinburnulu hemşerilerimiz dedikodulara itibar etmesin. Örneğin benim mail adresime de 'Zeytinburnu'nun şu noktasında şu kadar adam öldürüldü' gibi mailler geliyor. Bunlar tamamen asılsızdır. Tamamen gerçek dışı. Gece saatlerinde insanlarımızın evinde olması lazım. İnsanların sağ duyusu sayesinde bunu aşacağız" şeklinde konuştu.

AJANSLAR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.