İstanbul'da molotof davasında 12 tutuklama

İstanbul'da molotof davasında 12 tutuklama

İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 19 kişiden 12'si tutuklandı, 3'ü savcılıktan olmak üzere 7 kişi de serbest bırakıldı.

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yaşanan molotofkokteylli saldırılara ilişkin düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 19 kişiden 12'si tutuklandı, 3'ü savcılıktan olmak üzere 7 kişi de serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar ve adliyede görevli diğer savcılarca ifadeleri alınan 19 kişiden 16'sı İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi. 3 kişi de savcılıkça serbest bırakıldı.

Nöbetçi hakimlik, sabaha dek sürdürdüğü sorgulama sonunda, 16 kişiden 12'sini ''terör örgütü üyeliği'' suçundan tutuklarken, 4 kişiyi serbest bıraktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şüphelilerin, ''kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürdükleri, korsan gösteri organize ettikleri, güvenlik güçleri, kamu ve özel kişilere ait binalar ile araçlara yönelik saldırılarda bulundukları ve bölücü terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya bağlı gençlik oluşumu içinde bulunan Gezici Eylem Komitesi üyesi oldukları'' belirtilmişti.

Bu iddialarla gözaltına alınan 22 kişiden 19'u adliyeye sevk edilirken, 3'ü emniyetçe serbest bırakılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.