Zeytuna ve Amish Market’lerin Sahibi Vergi Kaçırmaktan Hapse Mahkum Edildi

Zeytuna ve Amish Market’lerin Sahibi Vergi Kaçırmaktan Hapse Mahkum Edildi

ABD’de uzun yıllardır market işleten Adem Arıcı, 50 milyon dolar vergi kaçırmak suçundan 54 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Davanın savcısı yapılacak anlaşmaya göre tutukluların 6-7 yıl hapis yatabileceklerini söyledi

Nydailynews’ın haberine göre White Plains Federal Mahkemesi'nde görülen dava dün sonuçlandı. Zeytuna ve The Amish Market sahibi A.A. ve ortakları, çalıştırdıklarına nakit para vererek vergi kaçırmakla suçlanıyor. Davada hükümeti temsil eden Avukat Preet Bhara ''A.A ve suç ortakları meşru ve çok başarılı bir iş hayatına sahipti. Ama bu gerçekte çirkin bir vergi hilesiydi." diye konuştu.

Türk işadamı Arıcı ve arkadaşları Manhattan'daki Metropolitan Correctional Central'de tutuklu bulunuyor.
EXP;

/images/stories/date/060513/headline-news/060513-zeytuna-ve-the-amish-marketlerin-sahibi-vergi-kacrmaktan-hapse-mahkum-edildi-2.jpgEdinilen bilgiye göre Arıcı, 2011 yılında Küba’ya yaptığı gezi sonrası gözaltına alınmıştı. Avukat Preet Bhara'ya göre Arıcı, Küba'da bir otele 9 milyon dolar yatırım yaparak 'Düşman ile Ticaret' yasasını da ihlal etti. ABD yasalarına göre, ABD vatandaşı olanlar Küba’da herhangi bir yatırım yapamıyor ve mülk sahibi olamıyor.

Cihan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.