Zihnimizi nasıl kuvvetlendirelim?

Zihnimizi nasıl kuvvetlendirelim?

İnsan zihni neden unutur? Unutkanlık sorununa nasıl çare bulunur?

Anahtarlarınızı nereye bıraktığınızı ya da dışarıya çıkarken kapıyı kilitleyip kilitlemediğini hatırlayamadığınız zamanlar oluyor mu? Nadiren de olsa herkes bu tür unutkanlıklar yaşar. Fakat bunları ne sıklıkta ve ne yoğunlukta yaşadığınız önemlidir. Foxnews'te yer alan habere göre, 20'li yaşların başından itibaren, beyin nöron kaybetmeye başlıyor ve vücut beynin elverişli olarak çalışması için gerekli olan kimyasalları daha az üretmeye başlıyor. İyi ki, bu süreci yavaşlatmak için yapabileceğiniz birçok şey var. İşte hafızanızı keskin tutmanız için bazı öneriler:

Destekleyici takviyeler

Bilim, çinko ve folik asit gibi bazı besin takviyelerinin beyin gelişimindeki faydasını kabul etti. Araştırmacılar, diğer besin takviyelerinin beyin fonksiyonlarını desteklemeye yardımcı olduğunu ve erkeklerde erken dönem hafıza kaybını önlediğini belirlediler.

İşte bu besin takviyelerinden bazıları:

• Antioksidanlar: Sinir hücrelerini hasardan korumaya ve zararlı serbest radikalleri yok etmeye yardım eder. -Bitkisel ilaçlar beyinde sinir sinyallerinin transferinde kullanılan nörot-ransmitter üretimine yardımcıdır. • Japon eriği: Güçlü bir antioksidan özelliği vardır, beyindeki kan damarı hasarını önlemeye yardım eder. Aynı zamanda, başınıza giden kan akışını düzenlemeye yardım eder ve kan damarlarının esnekliğini ve yapısını koruyup sinir hücrelerine en uygun oksijen ile besin temin eder.

• B vitaminleri: Vücutta birçok metabolik süreçte gerekli olan B vitaminleri tüm vücut sağlığı için önemlidir. Beyne gelince, bu vitamin grubunun iki öğesi B12 ve folik asit çok yararlıdır. B12 vitamini sinir hücrelerinin fonksiyonlarını uygun şekilde yerine getirmesini sağlayan, koruyucu olan miyelin kılıfının korunması için gereklidir.

Etiketler :