Kitap Okuma Yarışmasına Görme Engelliler de Katılabiliyor

Kitap Okuma Yarışmasına Görme Engelliler de Katılabiliyor

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün öncülüğünde Türkiye'nin 68 ilinde ve 120'den fazla bölgesinde organize edilen Kitap Okuma Yarışmasına kabartmalı (Braille) alfabeli kitapçıklarla görme engelliler de katılabiliyor.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün öncülüğünde Türkiye'nin 68 ilinde ve 120'den fazla bölgesinde organize edilen Kitap Okuma Yarışmasına kabartmalı (Braille) alfabeli kitapçıklarla görme engelliler de katılabiliyor. 

Kulüpten yapılan duyuruda "Amacımız güzel niyetlerin önündeki engelleri kaldırarak daha çok insana ulaşmak ve temel İslami bilgileri hep beraber öğrenmek. Çevremizdeki görme engelli kardeşlerimizi yarışmaya teşvik edelim, hep beraber öğrenelim, öğrendiklerimizi hayatımızda tatbik edelim…

Başvuru kayıt formuna ‘‘Görme Engelliyim’’ seçeneği işaretlenerek başvuru yapılabiliyor. Sınavda görme engellilere kabartmalı kitapçık verilecek ve 30 dakika ek süreleri olacaktır.

Canda Özür Olmaz Derneği kaynak temini açısından bizlere yardımcı olmaktadır. Yarışmacılar bu derneğin internet sitesinde ( http://www.candaozurolmaz.org/yayinlarimiz.html ) bulunan sesli ilmihal kayıtlarından faydalanabilirler." dendi.

Yarışma gününe kadar Diyanet İşleri eski Başkanı merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in “Büyük İslam İlmihali” eserini okuyacak on binlerce genç, 18 Mayıs 2013 Cumartesi günü Türkiye genelinde yapılacak sınava katılacak. Sınav son başvuru tarihi ise 12 NİSAN 2013, Cuma.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tavsiye ettiği yarışma 18 yaş altı ile 18 yaş üstü olarak iki kategoride gerçekleştirilecek. Yarışmanın danışma heyetinde Türkiye’nin önde gelen fıkıh âlimleri ve akademisyenleri yer alıyor. 

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi ve başvuru için: www.UfkaYolculuk.com

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum