Zirve davasında askerden şok itiraf

Zirve davasında askerden şok itiraf

Zirve Yayınevi davasında tutuksuz yargılanan Uzman Çavuş'un mahkemenin "istihbarat" sorusuna verdiği cevap duruşmaya damga vurdu.

Zirve davasında tutuksuz yargılanan uzman çavuş Adem Gedik'in sözleri duruşmaya damgasını vurdu. Mahkeme başkanının "Emniyetin sorumluluk alanında neden istihbarat çalışması yapıyordunuz?" sorusuna Gedik, "Benim bir uzman çavuş olarak 'komutanım orası şehir merkezi' deme gibi bir şansım yok.'' sözleriyle cevap verdi.

Tutuksuz yargılanan muvazzaf askerlerden Adem Gedik, savunmasında 2004 yılı Ağustos ayında Malatya'da göreve başladığını, 2008 yılı Haziran ayına kadar da bu şehirde görev yaptığını dile getirdi.

İkinci iddianamede geçen TUSHAD, Siyah ve Beyaz Kuvvetler ifadelerini ilk defa duyduğunu ve şoke olduğunu belirten Gedik, tutuksuz sanık ve tanık İlker Çınar'ın ağzından dahi bu ifadeleri duymadığını söyledi.

Gedik, "TUSHAD kelimesini dahi burada, iddianamede duyduğum bir örgüte nasıl üye olabilirim? Ben bir uzman çavuşum. Uzman çavuşun ne kadar bir yetkisi olabilir? Bir örgüt üyeliği, yöneticiliği gibi faaliyetlerde istesem dahi bulunamam.'' diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, "Sen hiç mevzuatınızı okudun mu? Jandarma kırsal alanda çalışması gerekirken sizin kırsal alana hiç gitmediğiniz, hep şehir merkezinde cirit attığınız görülüyor? Emniyet sahasında istihbarat yaptığınız anlaşılıyor. Bunu fark ettin mi?'' sorusunu yöneltti.

"EMİR VERİLDİ YERİNE GETİRDİM"

Zaman'ın haberine göre; Emir-komuta zinciri içinde kendine verilen talimatları yerine getirdiğini savunan Gedik, "Uzman çavuş olarak 'komutanım orası şehir merkezi' deme gibi bir şansım yok." şeklinde cevap verdi. Kısa'nın haber elemanlarına yapılan ödemelerde makbuzların yüzde 60'ının misyonerlikle ilgili çalışmaları içerdiği, terör örgütlerine yönelik ise çok cüzi miktarlarda makbuzlar bulunduğuna dikkat edip etmediğini sorması üzerine Gedik, "Ben bunlara burada vâkıf oluyorum.'' diye konuştu. Kısa'nın İncil dağıtmanın suç olmamasına rağmen neden takip ettikleri sorusu üzerine Gedik, "Emir-komuta zinciri içinde bana verilen talimatları uyguladım.'' ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık Adil Akçay da savunmasında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadeyi "ifade alım şartlarının uygun olmadığı'' gerekçesiyle kabul etmediğini söyledi. "Kendiliğimden ve kendi başıma hiçbir şey yapmadım. Ben görevimi devlet adına yaptım.'' diyen Akçay, kendisinden sahte belge hazırlanmasının istenmediğini ve böyle bir şey de yapmadığını belirtti. Akçay, "Bir örgütün olduğu aşikârdır ama benim içinde olduğum bir örgüt değil. İlker Çınar'ın tahmini varsayımlarıyla silahlı terör örgütü üyesi olduğum iddia edilmiştir.'' diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.