Filyos 20 gündür 7 kişiyi vermiyor

Filyos 20 gündür 7 kişiyi vermiyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde çöken köprüde Filyos ırmağına düşen 7 kişi helikopter destekli uzman ekipler ve dalgıçlar tarafından aranıyor.

ÇAYCUMA’DAKİ köprü faciasının 20’nci gününde kayıp 7 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Dalgıçlar, hayli zorlu bir çalışma yürütürken, suları çekilen Filyos ırmağının son görüntüleri yaşanan felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait arama kurtarma helikopterinin destek verdiği arama çalışmalarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ve dalgıç ekibi, Zonguldak ve İstanbul Deniz Polisi, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma Taburu (JAK), Sivas ve Zonguldak Arama Kurtarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik uzman ekip sürdürüyor.

Sular çekildi, felaket göründü

Helikopter tarafından bulunan Hayriye Güner’in cesedinin bulunduğu bölgenin yakınındaki alanda yayılan koku dün uzman ekipleri ümitlendirdi. Ceset bulunduğu ümidiyle bölgeye intikal eden JAK ve İstanbul itfaiyesi ekipleri, bölgede çalışma başlattı. Yapılan arama ve kurtarma çalışmalarında cesedin bir ayıya ait olduğu tespit edildi. Ayının su içmek içmek amacıyla ırmağa indiği ve yakalandığı sel felaketinde telef olduğu tahmin ediliyor. Havaların ısınması ile birlikte Filyos ırmağının suları 2.5 metre çekildi. Uzman ekiplere zabıta, itfaiye erleri ve vatandaşların destek verdiği arama çalışmaları hayli zor koşullarda yürütülüyor.

Son cesedin balçıkta bulunması üzerine sazlık alanlarda çalışmaları yoğunlaştıran ekipler, metrelerce derinliğe ulaşan batık nedeniyle hayli zor anlar yaşıyor. Bataklıklara saplanan bazı ekipler ise yine arkadaşlarının yardımıyla çamur alandan kurtarılabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.