Sel nedeniyle bir belde sular altında kaldı

Sel nedeniyle bir belde sular altında kaldı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde etkili olan yağmur, bir belde ile beş köyde sel baskınlarına neden oldu.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesi ile Çaylıoğlu, Hasbeyler, Ortaköy, Çay köyü ve Süleymanbeyler köyünde gece boyunca yağan aşırı yağış sel felaketine yol açtı. Sel felaketinin en yoğun yaşandığı Çaylıoğlu köyünde çok sayıda ev, iş yeri ve araçlar sular altında kaldı. Sel baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar çatıda ve üst katlarda kurtarılmayı bekliyor. Sel felaketinin yaşandığı köyde jandarma karakolundaki araçlar tamamen sular altında kalırken, karakol boşaltıldı.

 
  Sabah saat 06.00'dan itibaren evinde mahsur kalan ve çatıda kurtarılmayı bekleyen 70 yaşındaki Zeynep Erol itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sabah uyandığında her tarafın sular altında kaldığını gördüğünü anlatan Zeynep Erol, oğlu Ümit'in telefonla kendisini arayarak çatıya çıkmasını istediğini ve yaklaşık 4 saat boyunca kurtarılmayı beklediğini söyledi.
 
  Çaylıoğlu köyü sakinlerinden Serdar Acar (30) köyün tamamen sular altında kaldığını ve bir çok kişinin evlerinin çatısına çıkarak kurtarılmayı beklediğini ifade etti.
 
  Ereğli-Devrek arasındaki karayolunun Öğberler köyü mevkisinde yaşanan heyelan nedeniyle 16 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçede şu ana kadar İskenderli köyü ile Ormanlı köyü köprülerinin sel nedeniyle yıkıldığı öğrenildi.
 
  Kdz. Ereğli Belediyesi'ne bağlı itfaiye, il özel idaresi ve İl Afet Müdürlüğü ekipleri sel felaketi yaşanan Çaylıoğlu köyünde kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
 
BARTIN'DA DA EV VE İŞYERLERİ SU ALTINDA KALDI
 
Bartın'da dün gece saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağış nedeniyle metrekareye 50 kilogram yağış düştü. Kente merkezinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü yan tarafından bulunan derenin taşması sonucu Bartın – Ankara yolu sular altında kaldı. Belediye ekipleri ve karayolları ekipleri 1 saatlik çalışma sonunda yolu yeniden trafiğe açtı.
 
Yoğun yağış nedeniyle kent merkezindeki 100'e yakın ev işyerinin bodrum katlarına su ile doldu. Bartın Belediyesi kriz masası oluştururken, 100 e yakın ekip, çalışma başlattı. Ekipler sularla dolan evlerin bodrum katlarını vidanjörlerle boşalttı.
 
Gecen Köyü'nde bulunan gecen deresi yoğun yağış nedeniyle taşarken, polisler sabah işlerine gelemedi. Yolu kapatan sel suları çok sayıda tarım arazisine ve seralara da zarar verdi. Dere kenarında bulunan Gecen Köyü Yeni Camii de sel suları ile doldu. Yine Gecen köyünde bulunan Toptancılar sitesindeki çok sayıda işyerinin alt katlarına sel suları girdi.
 
Ayrıca Bartın merkeze bağlı Kızılkum Köyü'ndeki derenin taşması sonucunda çok sayıda ekili alan zarar gördüi. Kapanan köy yolunu ise özel idare ekipleri tarafından gece yapılan çalışmalar sonucunda ulaşıma açıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.