Zuckerberg Ailesi Her Şeye Rağmen Çalışıyor

Zuckerberg Ailesi Her Şeye Rağmen Çalışıyor

17.5 milyar dolarlık servetin sahibi Mark Zuckerberg’in ailesi, ne kadar zengin olsalar da çalışmayı bırakmıyorlar.

 

17.5 milyar dolarlık servetin sahibi Mark Zuckerberg’in ailesi, ne kadar zengin olsalar da çalışmayı bırakmıyorlar.

Dişçi, resepsiyon görevlisi, market yöneticisi… Zuckerberg ailesinin diğer fertleri, servete rağmen hayatlarından ve işlerinden memnun bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar.

Anne ve baba Zuckerberg, emekliliği reddederek yıllardır sürdürdükleri dişçilik mesleğine devam ediyorlar. Oğulları Mark Zuckerberg’in Facebook’u kurmasından önce de aynı muayenehanede çalışan Ed ve Donna Zuckerberg, Dobbs Ferry New York’ta bulunan 600,000 dolar değerindeki evlerinde her gün hasta bakıyorlar. Acısız Dr. Z olarak bilinen Ed Zuckerberg, 1978 yılında başladığı mesleğinden emekli olmuyor çünkü kariyeri olarak gördüğü oğlunun başarılarının kendisine ait olduğunu düşünüyor.

New York magazine ile yaptıkları bir röportajda Zuckerberg ailesi, çok fazla israf etmediklerini belirtiyorlar. Mark Zuckerberg’de “Dünyanın en fakir zengini” olarak adlandırılmış, milyar dolarlara hükmetmesine rağmen bir öğrenci gibi kiralık bir evde yaşaması bu ününe katkı sağlamıştı.

Family values: The Zuckerberg clan, with Mark (far left) Randi (front left) dad Ed (centre) behind mum Donna, and sisters Arielle (far right) and Donna (second right) at Harry Potter World

Ailenin evi de yıllardır hiç değişmemiş. Az miktarda mobilya, küçük bir mutfak ve büyük bir televizyonun etrafına dizilmiş koltuk takımı. Mütevazı evlerinde Zuckerberg ailesi en mutlu günlerini yaşamış.

Baba Ed Zuckerberg, oğlunun şirketin kuruluşunda yardımlarından dolayı babasına hediye ettiği 2 milyon dolarlık hisseye hiç dokunmamış. Baba Zuckerberg başta bu hediyeyi reddetmesine rağmen oğlunun ısrarlarına dayanamayarak kabul etmiş. Şu an hisselerin değeri ise 60 milyon doları bulmuş durumda.

Ed Zuckerberg oğluyla gurur duyduğunu dile getiriyor. Bu kadar başarılı olması için ailesi olarak ne yaptığını bilmediğini dile getiren baba, “Başarılı evlatlara sahipsiniz. İnsanlar hemen bunu nasıl başardığımızı soruyor. Aslında biz de bilmiyoruz” diye konuştu.

Committed: Ed Zuckerberg (front left) has no plans to retire from running his dental business which he describes as his 'baby'

İyi anne baba olmak için çocukların hayatlarını bir mühendis gibi işlemeleri gerektiğini dile getiren Ed Zuckerberg, bunun çocuklarına her zaman istedikleri gibi bir hayat verememe tehlikesini de içinde barındırdığını belirtiyor ve ekliyor; “Onları istekleri yönünde daima desteklemelisiniz. Ve çocuklarla her şeyle geçirdiğinizden daha fazla zaman geçirmelisiniz”.

Mark Zuckerberg’in başarısı sıkı çalışmasına bağlanıyor. Birlikte sabahladığı mühendisleri ile günün ilk ışıklarına kadar yazdıkları kodlar, bugün zirvede olan Facebook’u oluşturmakta.

Milyarder iş adamı Zuckerberg’in kız kardeşi Arielle, San Francisco merkezli çalışan Wildfire marketler zincirinde üretim müdürü olarak çalışmakta. Diğer kardeşi Donna ise Princeton Üniversitesi’nde doktorasına devam etmekte.

The Zuckerberg family in younger years at the London Dungeon

Ailenin hayatını değiştiren tek üyesi ise Randi Zuckerberg. Facebook’taki görevinden kendi sosyal medya şirketini kurmak üzere ayrılan Randi, başarılı olamayınca San Francisco körfezi teknoloji bölümünde reality show yapmaya başlamış.

New York Times’a verdiği röportajda Randi Zuckerberg, kardeşinin kazandığı paralar üzerinden konuşacağına kendi şovunu sunmayı, Broadway’de şarkı söylemeyi tercih edeceğini söyledi.

Family home: Mark Zuckerberg's family home in Dobbs Ferry, New York has remained the same for decades, with little furniture, a small kitchen and the only obvious luxury a row of theatre style seats in front of a big TV

Zuckerbergler, milyar dolarlara rağmen mütevazı hayatlarına devam ediyorlar.

Ömer AKAN – TurkishNY.com 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.