71 yaşında müslüman oldu

71 yaşında müslüman oldu

Ordu'da evlenerek Ünye ilçesine yerleşen Ukraynalı 71 yaşındaki Ala Diasamidze Dağdelen'in, Müslüman olarak Ayşe adını aldığı bildirildi.

 

İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada, 3 yıl önce ilçeye bağlı Kaledibi köyü Köten Mahallesi'nden Halis Dağdelen ile evlenen Ala Diasamidze Dağdelen'in, 3 yıl sonra Müslüman olmaya karar verdiği ve İlçe Müftülüğüne müracaat ettiği belirtildi.

Kendi rızası ile Müslümanlığı kabul eden Dağdelen'in, İslamiyeti tanıyınca Müslüman olmaya karar verdiğini söylediği, öldükten sonra cenazesinin İslamiyete uygun defnedilmesini istediği bildirildi.

Ünye Müftüsü Mustafa Bilgiç ise şunları söyledi:

''Ben onlara Allah indinde bütün peygamberlerin eşit olduğunu, biz Müslümanların hem Hz.İsa'ya hem Hz. Musa'ya iman ettiğimizi, son peygamberin Hz. Muhammed Mustafa olduğunu ve bizim peygamberimizin onun olduğunu söyledim. 'Bütün peygamberler Allah'ın birliğine ve doğruluğuna çağırır', dedim. Kendilerine Müslüman olmak istemesindeki etkenin eşi olup olmadığını sordum. Eşini sevdiklerini ve Müslüman olmayı tamamen kendilerinin istediklerini söylediler. Ve Kelime-i şahadet getirdikten sonra Allah'a ve kendi özgür vicdanlarına saygı duymaları gerektiğini söyledim. Ayşe ismini alan hanımefendinin İslam'a geçiş merasimi bittikten ve kendilerine mealli Kur'an-ı Kerimi takdim ettikten sonra gözlerindeki mutluluğu, heyecanı görmemek mümkün değildi. Dünyaya yeni gelmiş gibi kendisini çok mutlu hissettiğini gördüm. Bu kapıdan çıktığında eşini kucakladı ve birbirlerini tebrik ettiler.''