Türkiye ve ABD Sahilleri Yıllardır Solcu

Türkiye ve ABD Sahilleri Yıllardır Solcu

Yıllardır Türkiye ve ABD'de değişmeyen bir şey var. Sahilleri hep sol partiler kazanıyor. Acaba neden?

Kemal Bozkurt'un haberi

Eğer ABD'nin sahilleri solcu Obama'ya oy vermeselerdi; diğer bir ifadeyle Obama Atlantik ve Hint Okyanusu kıyılarındaki başta New York, Kaliforniya, Virgina, Florida, Waşhington, Oregan olmak üzere eyaletlerde kazanmamış olsaydı, bugün başkanlık koltuğunda olamazdı.

Senelerdir ABD'de değişmeyen bir gerçek var. Aday kim olursa olsun, solcu Demokratik Parti sahillerde seçimi ezici çoğunlukla kazanıyor. Obama bunu geçen yıl zirveye çıkarttı.

Türkiye'de de durum farklı değil. Bir iki istisna dışında tüm sahillerde sol partiler neredeyse silme tulum çıkartıyorlar. Bu seçimlerde de bunu açıkça gördük. CHP ve DSP Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'i bir iki istisna dışında sildi süpürdüler.

Acaba neden sahildekiler hep solu tercih ediyorlar? Bunda yerleşimin bir nedeni var mı? Sahildekiler daha mı özgür ve özgürlükçülükten yanalar?

Bütün bu soruların cevabı bence evet. Ancak bir farkla. ABD de solu temsil eden Demokratlar tam bir değişim, özgürlük ve yenilikten yanaysa; Türkiye solu özellikle de CHP maalesef tam tersi durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :