Ve Komutanlar GATA'ya yattı

Ve Komutanlar GATA'ya yattı

Balyoz davası kapsamnında verilen tutuklama kararı sonrası GATA yeniden Türkiye gündemine girdi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanmasına karar verilen Balyoz sanığı emekli orgeneral Ergin Saygun'un dün gece saat 20.00'da GATA Kardiyoloji Servisi'ne gelerek yatma talebinde bulunduğu, bugün saat 12.00'da da GATA'ya yatışının yapıldığı öğrenildi. Eski Genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt'ın bugün saat 14.00'da hastaneye gelerek Saygun'u ziyaret ettiği öne sürüldü.

Diğer yandan hakkında yakalama kararı çıkartılan Balyoz sanığı emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy'un da dün gece 23.00'da GATA Kardiyoloji Servisine gelerek yatma talebinde bulunduğu, bugün saat 12.30'da ise Durusoy'un yatışının gerçekleştirildiği öğrenildi.

Öte yandan, davanın bir numaralı sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın tutuklanma kararını beklediği ve bu sebeple bir hafta önce kol çıkması şikayetiyle rapor alarak duruşmalara katılmadığı iddia edildi. CİHAN

7 SUBAY DAHA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Balyoz Güvenlik Harekat Planı Davası'nda haklarında yakalama kararı çıkartılan 29 subaydan 7'si Merkez Komutanlığı'na teslim oldu. İnzibat eşliğinde öğle saatlerinde adliyeye getirilen 7 subay, hakkındaki tutuklama kararı vicahiye çevrilerek cezaevine gönderildi.

TUTUKLAMA KARARI VİCAHİYE ÇEVRİLEREK, CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

İstanbul Merkez Komutanlığı'na giderek teslim olan 7 subay, öğle saatlerinde ise askeri personel eşliğinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.Merkez Komutanlığı'na ait bir minibüsle getirilen subaylar nöbetçi hakimliğe çıkarıldı. 7 subay, haklarında verilen yakalama kararı yüzlerine okunduktan sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

HAKLARINDA YAKALAMA ÇIKAN 29 ASKER

Mahkeme heyeti 4 emekli general, bir emekli albay ve 24 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkardı. Muvazzaflar arasında 2 general, 6 albay, 4 yarbay, 3 binbaşı, 1 üsteğmen, 8 astsubay bulunuyor.

KOMUTAN EŞLERİ YOL KAPATTI

Balyoz Darbe Planı davası kapsamında eski kuvvet komutanlarının da aralarında bulunduğu 163 kişi hakkında verilen tutuklama kararı, İstanbul Adliyesi önünde protesto edildi.

Aralarında tutuklananların eşlerinin de bulunduğu bir grup, adliye önündeki Çırağan Caddesi'ni bir süre trafiğe kapatarak karara tepki gösterdi.

Aralarında emekli ve muvazzafların yakınlarının da bulunduğu kalabalık bir grup, öğle saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde toplandı. Tutuklama kararı, atılan sloganlarla protesto edildi. Grup daha sonra, "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları atarak Çırağan Caddesi'ni bir süre trafiğe kapattı. Tepkilerini alkışlarla dile getiren kalabalık grup, yaklaşık 15 dakikalık eylemin ardından yolu trafiğe açtı.

4 SUBAY DAHA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

"Balyoz Planı" davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin dün haklarında yakalama emri çıkartması nedeniyle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen 4 muvazzaf asker daha cezaevine gönderildi.

4. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Kasım Erdem tutuklandı

Edirne Keşan 4. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Kasım Erdem, ''Balyoz Planı'' davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 163 emekli ve muvazzaf askerle birlikte tutuklanarak, Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderildi.  Tuğgeneral Kasım Erdem’in 2009 yılından bu yana Keşan 4. Mekanize Tugay Komutanı olarak görevini sürdürdüğü öğrenildi.
 

Etiketler :