Gösteri mi, sünnet düğünü mü?

Gösteri mi, sünnet düğünü mü?

Oğlunun sünneti için helikopter ve stadyum kiraladı, sanatçıları getirdi, su gibi para akıttı. İşte bu gösterişli sünnet düğününün perde arkası aralandı...


"MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM İÇİN PARA HARCIYORUM"

Bursa'nın ünlü emlakçılarından İsmail Dengiz, 11 yaşındaki oğlunun sünnet düğünü için eşi benzeri görülmemiş bir tören hazırlarken, helikopter ve limuzin gezisini de ihmal etmedi. Dengiz görkemli sünnet düğününün ardındaki amacı açıkladı.

Düğün için Kayapa belde stadyumunu tutup bir çok ünlü sanatçıyı davet eden işadamı İsmail Dengiz, oğlu Tahsin Dengiz (11) için bir limuzin bir de helikopter kiraladı. İşadamının hazırladığı programda, havayi fişek gösterileri, mehter takımı gösterileri, İsmail Coşar hocadan Kur'an-ı Kerim ve mevlit ziyafeti ile başlayan sünnet şöleni, sema gösterisi, şarkıcıların konserleri, tavuklu pilav, ayran ve tatlı ikramları ile yapıldı.

Oğlu Tahsin Dengiz'in babasının ismini taşıdığını belirten işadamı İsmail Denğiz, oğlunun sünnet mutluluğunu herkesle paylaşmak için böyle bir tören hazırladığını söyledi. Babasının kendisine yaptığı babalığın benzerini oğluna yaşatmak isteğini vurgulayan Dengiz, 33 yıldır emlakçılık yaptığını ve varını yoğunu oğlu için harcamaya hazır olduğunu kaydetti. Oğluna bir stadyuma girişi için bir limuzin ile arkadaşları ile dolaşması için bir helikopter kiraladığını belirten İsmail Dengiz, oğlunu çok sevdiğini ifade etti. 2 kızından ilkinin düğününü de stadyumda yaptığını hatırlatan Dengiz, Kayapa'yı tanıtmayı ve sevincini insanlarla paylaşmayı amaçladığını dile getirdi.

Dengiz'in oğlu için hazırladığı ve 22-23-24 Ağustos 2008 tarihlerinde 3 gün süren benzersiz sünnet programı şöyle gerçekleştirildi: Kayapa Belediyesi futbol sahasında yapılacak şölenin ilk günü akşam saat 20:00'de mevlit okunarak başlayıp, sema gösterileri ile devam etti.

23 Ağustos Cumartesi günü saat 19:30'da ise ilk önce özel kiralanan helikopterle sünnet olan Tahsin Dengiz, Bursa üzerinde gezinti yaptı. Başta babası İsmail Dengiz ve annesi Pembe Dengiz olmak üzere ablaları Fahriye Dengiz ve Beytiye Babule ile birlikte helikopter gezintisi yapan Tahsin Dengiz, helikopterde eğlenmesine rağmen korku yaşadığını söyledi. Helikopterden korkmasına rağmen sünnet olmanın daha zor olduğunu aktaran Tahsin Dengiz, çok eğlendiğini söyledi. Ardından sahne alan ünlü şarkıcılar Hüner Coşkuner, Mine Koşan, Vahdet Vural ve dansöz Asena, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Ayrıca yerel bir televizyonun da 3 saat canlı yayınlayan sünnet töreninde Ankara Kocatepe Camii Hocası İsmail Coşar hoca Kur'an okudu. Uludağ Üniversitesi İlahiyet Fakültesi'nden profesörlerin de katıldığı programda Ulucami, Emirsultan, Yeliş Camii ve Üftade Camii imamları Kur-an okudu. Pazar günü ise, mehter takımı gösterileri, tavuklu pilav, tatlı, meyve, dondurma gibi ikramlar yapıldı. Tören için 5 bin 500 davetiye dağıtılırken, 10 bin civarında katılımcının gelmesinin beklendiği vurgulandı.

"MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM İÇİN PARA HARCIYORUM"

Bursa'nın ünlü emlakçılarından Kayapalı Arsa İnşaat ve Emlak Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Dengiz, 11 yaşındaki oğlu Tahsin Dengiz için düzenlediği eşi benzeri görülmemiş sünnet törenini milletvekilliğini düşündüğü için gösterişli yaptığını söyledi.

Helikopter gezisinin ardından basın mensuplarının ısrarlı sorusu üzerine siyasete gireceğini belirten İsmail Dengiz, "Bu sünnet düğünü ile aynı zamanda 700 yıllık Kayapayı'da tanıtmış olduk. Aynı zamanda ben de bu kadar tanıtım için çalışıyorum. Benim de siyasi bir görüşüm var. Ben de milletvekilliğine adayım, dolayısıyla parayı da ondan harcıyorum. Bu günden itibaren adayım, hangi parti olduğunu ise içimde yaşıyorum, zamanı geldiğince konuşuruz." şeklinde cevap verdi.

Düğün için ne kadar para harcadığı şeklindeki soruya ise "Bu düğün için para harcamadım. Para bu konuda mevzu bahis değil, eşle dostla oldu, herkesten Allah razı olsun, ben itibarlı bir adamım, bunu eşle dostla yaptık. Evlenme düğününde ise F-16 ile gezeceğiz." şeklinde cevap verdi.

Tahsin Dengiz'in annesi Pembe Dengiz ise her şeyin harika olduğunu belirterek, eşine bu düğünü hazırladığı için teşekkür etti. Pembe Dengiz, 3 çocukları bulunduğunu ve iki kızından sonra 15 yıl sonra ise oğlu olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı