İsveç'te bir ilk Gerçekleşti

İsveç'te bir ilk Gerçekleşti

İsveç'in başkenti Stockholm'de amatör gençlerin, profesyonellere taş çıkartan performansla sahneledikleri, 'Yarınlara Geç Kalmadan' adlı tiyatro oyunu start veriyor...

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM
İsveç’in başkenti Stockholm’de  Turkisk-Svenska Riksteaterförening( Türk-İsveç Ulusal Tiyatro Derneği) tarafından organize edilen ve ilk defa Türkçe olarak sahnelenecek, ‘’Yarınlara Geç Kalmadan’’ adlı Tiyatro oyununun son provası muhteşem bir performansla bugün yapıldı.

Sadece basın mensuplarının davet edildiği prova gecesinde oyuncular amatör olmasına rağmen, profesyonellere taş çıkartan oyunları ile yönetmen Ayla Zorer ve basın mensuplarından tam not aldı.

Günümüz modern dünya’nın en büyük sorunlarından olan Aile içi çatışma ve ilgisizlikten dolayı çocukların, Yalnızlık, sevgisizlik, ilgisizlik, eğitimsizlik, stres v.b pek çok risk faktörü ile kuşatılarak uyuşturucuya başlaması konu alınıyor.

TÜRK GURUBUNUN ÖNEMLİ BİR BAŞARISI

Sahnelenen başarılı oyundan ötürü gözlerinin yaşardığını belirten Yönetmen Ayla Zorer, ‘’Sekiz aylık bir çalışma sonucu bu oyun ortaya çıktı. Geçen kış başladık ve arkadaşlar tiyatro oyunculuğu kursu eğitimi aldılar. Hepsi çok başarılıydı ve gerçekten gurur duydum. Oyunu izlerken gözlerim doldu.
İsveç’te, Türk gurubunun, Türk halkının Türkçe bir oyunu sahneye koymuş olması ve Stockholm’de bir ilki başarmasını çok önemsiyorum. İnşallah bu bayrağımız elden ele dolaşır.

Oyun aracılığı ile ailelere ve çocuklara önemli mesajlar verdiklerine değinen Zorer, ‘’Bu oyunu sahneye koyma teklifi Büyükelçimizden geldi. Oyunun yazarlılarından biri olan Feyzullah Aslan Bey, aynı zamanda Emniyet Müdürlüğü yapmış, İskandinavya’nın da Emniyet şefi. Konu uyuşturucu olduğu için gelen teklifi hemen kabul ettim. Konu uyuşturucu olunca benim için her şey durur. Bu oyunda ailelere çocuklarına zaman ayırmaları ve ilgilenmeleri için mesaj veriyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

STOCKHOLM'DE BİR YILDIZ DOĞUYOR

‘’Yarınlara Geç Kalmadan’’ Tiyatro oyunun başrollerinde Murat ismi ile oynayan ve Konya'nın Kulu ilçesinden gelmiş bir gurbetçi ailenin çocuğu olan Kadir Kulbay, ilk defa bir tiyatro oyununda rol aldığını söyledi. Gelecek tekliflere göre tiyatro oyunculuğuna devam edebileceğini söyleyen Kulbay, ‘’Hayatımda daha önce hiç oyunculuk yapmadım. Türk Gençlik Federasyonunun Web sayfasında oyuncu aradıklarına dair bir yazı gördüm ve müracaat ettim. Yönetmenimizde performansımı çok beğendi ve destekledi bizde bu şekilde tiyatro sanatçılığına soyunmuş olduk.’’ Dedi.

 

Etiketler :