Washington bizim arkamızda...
Sıcak havalarda beslenmeye dikkat
General tehdit edince...
Türkçe’de neler oluyor?
Foto Galeri
Video Haber
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bu da Kemalist Hazımsızlık !

28.10.2009 18:57
Avrupa Türkiye Cumhuriyet Kadınları Derneği, Cumhurbaşkanı Gülün eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ile diğer başörtülü bakan eşleri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Avrupa Türkiye Cumhuriyet Kadınları Derneği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile diğer türbanlı bakan eşleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman tarafından basına dağıtılan suç duyurusu dilekçesinde, Hayrünnisa Gül, Emine Erdoğan ve diğer türbanlı bakan eşlerinin Türkiye’yi temsilen gittikleri yurtdışı gezilerde, ‘kıyafet yasası’na uymadıkları belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilen suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi:

Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen gittiğiniz yurtdışı gezilerde, kamu görevinde bulunduğunuz için ‘kıyafet yasasına’ uymak mecburiyetindesiniz. Fakat iktidara geldiğinizden bu yana, çağdaş Türk kadını görünümünden çok uzak, tam tersi bir tutum sergileyerek tüm İslam ülkelerinden bile geride olduğumuz imajını verdiniz. Sizin giyim tarzınıza saygı duymakla birlikte Türk kadınını temsil etmediğinizi bir kez daha vurgulayarak artık Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetinin laik, çağdaş Türk kadınları olarak cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyor ve suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Bu haber toplam 426 defa okunmuştur
GoogleGoogle YahooYahoo FacebookFacebook DiggDigg Del.icio.usDel.icio.us
RedditReddit TwitterTwitter friendfeedfriendfeed myspacemyspace bloggerblogger
chp out CİKARCİ HALK PARTİSİ =)
gokhan ka
Ülke ye bi yarariniz yok bide mahkemeleri bole komik suclamalarla mesgul ediyosunuz....... FATMA HM herseyi ozetlemiz zaten elinize saglik. size kimse artik itimat etmiyo bu ulkede bir gun gelcek turbanin altinda ezileceksiniz. bygokhan
30 Ekim 2009 Cuma 22:11
fatma.benli@yahoo.com.tr
fatma benli
Asıl bu iddia Türkiye’yi küçük düşürmekte ve Türkiye’yi kadınların kıyafetini yasa ile düzenleyen, faşist üçüncü dünya ülkesi olduğu izlenimi oluşturmaktadır. Gerçekte nasıl hukuk devleti olduğunu iddia eden bir ülkede kadınların başlarının örtülü olacağına ilişkin yasa çıkarma imkanı fiilen yoksa, Türkiye Cumhuriyetinin binlerce kanunu arasında, kadınların başlarının açık olması gerektiğin ilişkin bir madde bulunmamaktadır. Temel haklarla ilgili bir konuda yorum yapılamaz. Kadınların başkaları istediği için başını açmak zorunda olan varlıklar olarak değerlendiren bu tutumlar, maalesef ülkemizdeki pek çok ülkeden geri olan bir zihniyeti ortaya koymaktadır. Türkiye’yi küçük düşüren siyasetçilerin eşlerinin kıyafetleri değil, Türkiye'deki toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ilişkin oranlardır.
29 Ekim 2009 Perşembe 20:41

Yazarlar

Ötelerden Mektuplar

Alıntı Yazılar