Boş tabuta cenaze namazı

Boş tabuta cenaze namazı

Çocukların, babalarının yüzünü son kez görmek istemsi üzerine açılan tabutun boş olduğu anlaşıldı.

Kırşehir'in Mucur ilçesinde, boş tabut için iki defa cenaze namazı kılındı. Çocukların, babalarının yüzünü son kez görmek istemsi üzerine açılan tabutun boş olduğu anlaşıldı.

Mucur ilçesinde yaşanan ilginç olay şöyle gelişti: Edinilen bilgiye göre, Ankara'da ikamet eden Necati Albayrak adlı vatandaş, defnedilmek üzere Mucur'un Merkez Çarşı Camii'ne getirildi. Cami morgunda yıkanan cenaze tabuta kondu. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Necati Albayrak'ın cenazesi, araca konarak Karaova Köyü'ne defnedilmek üzere götürüldü. Mezarlığa gelindiğinde ise merhumun yakınlarının isteği üzerine tabut açıldı. Tabutun içinde cenazenin olmadığını gören orada bulunanlar adeta şoka uğradılar.

Cenazeyi aramaya başlayan köylüler ve merhumun yakınları, tekrar Mucur Merkez Çarşı Camii'ne geldi. Caminin imamına ulaşarak morgu tekrar açtıran merhumun yakınları, Necati Albayrak'ın cenazesini, oradaki başka bir tabutun içinde buldular. Tabutun boş bir tabutla karıştırıldığı anlaşılırken köylüler, Albayrak'ın cenazesini bulur bulmaz, tekrar cenaze namazı kılarak cenazeyi köyde mezarlıkta bekleyen vatandaşların yanına götürerek uzun bir uğraşın ardından defnettiler.

Bu olayı şaşkınlıkla karşılayan Mucurlular, "Şaşırmamak elde değil. Başımıza ilk defa böyle bir olay geldi. Bu olay Nasrettin Hoca'nın fıkralarını aratmıyor." dediler.

Karaova Köyü Muhtarı Turgut Ünal, köye gelen ilk tabutun boş olduğunun anlaşılmasının ardından, tabutun tekrar getirildiğini söyledi. Cenaze yakınlarının, morgdan alınan boş tabutu dolu zannederek Çarşı Camii'nde cenaze namazını kıldığını belirten Ünal, şunları söyledi: "Daha sonra tabut köyümüze geldikten sonra çocukları, Necati Albayrak'ın cenazesine son bir kez bakmak istedi, ancak tabutun boş olduğu görülünce herkes şok yaşadı. Yanlışlığın fark edilmesiyle tekrar Mucur'a gidilerek Albayrak'ın cenazesinin olduğu tabut getirildi. Bu kez mezarlıkta köy halkımızla birlikte cenaze namazı kıldık, daha sonra da cenazeyi defnettik.''

Öte yandan, herhangi bir boş tabutun önünde cenaze namazı kılınabileceğini belirten Mucur Müftüsü Ekrem Saylam ise "Peygamber Efendimiz (SAS), döneminde Habeş Kralı'nın gıyabında cenaze namazı kılmıştır. İslam Hukuku açısından bir engel teşkil etmemektedir. Cenaze namazı gıyabında kılınırken, önünde herhangi bir boş tabutun olmasında da bir mahsur yoktur. Sembolik olarak o tabutun olması o kimseyi temsil eder. Dolayısıyla herhangi bir mahsur yoktur." diye konuştu.

 

Etiketler :