Kız çocukları kürtaj kurbanı

Kız çocukları kürtaj kurbanı

Kadın - erkek eşitliği mücadelesinde ilk saflarda yer alan Danimarka'da her yıl onlarca kız çocuğu kürtajla doğmadan hayata veda ediyor.

Kürtaj Temyiz Kurulu'dan yapılan açıklamaya göre, 2007 yılında gerçekleşen "özel izinli kürtajın" 818 olduğu ifade edilirken, özel izinle alınan bebeklerin tamamını kız çocukları oluşturuyor.

Ultrasyonda doğacak çocuğun cinsiyetinin kız olduğunu öğrenen çiftler kürtajı tercih ediyor. Danimarka'da kürtaj hakkı 12. haftaya kadar veriliyor. Bu haftadan sonra olacak kürtaj için özel izin alınıyor. Kürtaj Temyiz Kurulu'ndan özel izin alınarak 12. haftadan sonra gerçekleştirilen kürtajların tamamına yakının cinsiyeti kız çocuklardan oluşuyor. Kız çocuklarının dünyaya gelmeden kürtajla alınmasının kendilerini çoke ettiğini ifade eden Kürtaj Temyiz Kurulu yetkilileri, "Yasal süreden sonra yapılacak kürtaj için özel izin gerekiyor. Müracaat formunda 'iki kızım var, bu erkek olsaydı kürtaj olmayacaktım' ifadelerini okumak bize şoke ediyor" açıklamasını yaptı.

Kız çocuğu istemeyenlerin büyük bölümünü Danimarkalılar oluştururken, azımsanmayacak sayıda yabancı kökenlinin de kız çocuğunu istemeyerek kürtajı tercih ettiği ifade edildi. Kürtaj Temyiz Kurulu'ndan Birgit Petersson, "Geçtiğimiz hafta 3 kız çocuğu olan bir İsveçli özel izinle Danimarka'da kürtaj oldu. Daha önce iki kez kürtaj olduğunu ifade eden İsveçli bayan, ikisinin de kız olduğunu, kendisinin erkek çocuğu istemesinden dolayı kürtajı tercih ettiğini söyledi" açıklamasını yaparak, kız çocuklarının kürtajla alınmasını anlamakta zorluk çektiğini söyledi.