Hoca kopya çekerken yakalandı

Hoca kopya çekerken yakalandı

Doçent ünvanı almak için sınava giren öğretim üyesi hoca kopya çekerken yakayı ele verdi.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dursun Güler, doçentlik unvanı için girdiği üniversite dil sınavında bluetooth (kablosuz) kulaklıkla kopya çekerken yakalandı. Güler hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Türkiye’nin değişik illerinde pazar günü üniversite dil sınavı yapıldı. Bu sınava Amasya Üniversitesi'nden öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Dursun Güler de girdi. Eğitim Fakültesi Spor Öğretmenliği Bölümü'nde öğretim üyesi olan Yrd.Doç.Dr. Dursun Güler'i kulak içerisine yerleştirdiği bluetooth kulaklığı ile kopya çekerken sınav görevlileri tarafından yakalandı. Doçentlik unvanı için girdiği dil sınavında kopya çekerken yakalanan Yrd.Doç.Dr. Güler, hakkında önce sınav görevlileri tarafından tutanak tutuldu. Tutanakla birlikte adli makamlara sevk edilen Güler, hakkında Samsun Cumhuriyet Savcılığı tarafından takipsizlik kararı verildi. Yrd.Doç.Dr. Güler'in kablosuz kulaklığı başını sardığı sargı bezinin altına gizlediği, soranlara travma geçirdiğini söylediği öne sürüldü.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Zafer Eren, Yrd.Doç.Dr. Dursun Güler'in dil sınavında kopya çekerken yakalandığını doğrulayarak, “Bu olaya söyleyecek bir laf bulamıyorum. Toleransı söz konusu değil. Sınavda tutulan tutanak ÖSYM'ye gönderildi. ÖSYM'nin üniversitemize göndereceği rapor doğrultusunda konuyla ilgili yasalar boyutunda ne gerekiyorsa gereken yapılacaktır. ÖSYM’nin raporunun elimize ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Etiketler :