Kurtlar Vadisi Karabağ'a el attı

Kurtlar Vadisi Karabağ'a el attı

Azerbaycan'ın ünlü kadın yönetmenlerinden Mehriban Alekberzade Karabağ sorunu beyaz perdeye taşıyacak bu düşüncesini de Kurtlar Vadisi ekibiyle gerçekleştirecek

Azerbaycan'ın ünlü bayan yönetmeni Mehriban Alekberzade, Ermeni işgali altındaki Karabağ dramını sinemaya taşınacağını söyledi. Özbekistan'ın ev sahipliği yaptığı 'Azerbaycan Film Günleri' etkinliği kapsamında Taşkent'te gelen yönetmen Karabağ işgaliyle ilgili filmi gelecek yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. Alekberzade, buradaki temasları kapsamında Özbekistan Halkları Kültür Merkezi Bünyesi'nde faaliyet gösteren Azerbaycanlılar temsilciliğini ziyaret etti.

Türkçe konuşan devletler arasında sinema sahasında daha sıkı bir işbirliğinin olması gerektiğine dikkat çeken Alekberzade, bu konuda Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY)'un daha aktif rol alması gerektiğine vurgu yaptı. Azeri yönetmen, zor gibi görünen bu tür çalışmaların TÜRKSOY öncülüğünde çok daha çabuk hayata geçirilebileceğini aktardı. Alekberzade, "Azerbaycan'da Türkiye sinema günleri yapılıyor: Türkiye'de de Azerbaycan sinema günleri düzenleniyor. Bu artık diğer kardeş ülkelerin de katılımıyla daha kapsamlı ve devamlı hale getirilmeli. TÜRKSOY, Türk dilli ülkeler arasında kültürel sahada birleşme adına daha aktif olmalı. "diye konuştu.

-KARABAĞ İŞGALİ SİNEMAYA TAŞINIYOR-

Karabağ konusunda da önemli projesi olduğunu dile getiren Alekberzade "Yeni projem Karabağ Savaşı hakkında olacak. Şimdiye kadar bu konuda yeterli bir senaryo yoktu. Çok şükür ki artık iki senaryo var. Bunlardan biri onaylanacak. Gelecek yıl sonuna kadar bu filmi tamamlamayı planlıyoruz. Şahsen bu projeden dolayı çok sevinçliyim. Çünkü, bu film bize çok lazıı." dedi.

-KURTLAR VADİSİ EKİBİYLE NEDEN OLMASIN

Karabağ projesini şimdilik sadece kendi imkanlarıyla hayata geçirme planlarının olduğunu aktaran Azeri yönetmen, Kurtlar Vadisi ekibiyle çalışma konusundaki öneriye ise memnuniyetle yaklaştı. Alekberzade "Şimdilik net bir temas yok. Bu ekibin önde gelen isimleriyle görüşmelerim oldu. Onları çok beğeniyorum. Sizin dile getirdiğiniz bir öneri. Onlarla çalışmak gurur verici. İftihar edilecek bir durum. Kurtlar vadisi gibi insanlarla bütünleşmiş bir ekip savaşı yaşamakta olan ülkem için daha da önem arz etmekte." şeklinde görüşlerini dile getirdi.
 

Etiketler :