MZK BUGÜN YÂD EDİLİYOR

MZK BUGÜN YÂD EDİLİYOR

20. yüzyılın önemli mürşidi kâmillerinden gönüller sultanı Mehmed Zâhid Kotku Hocaefendi, dünyaya gelişinin Hicri 116. yıldönümünde Kur’an-ı Kerim hatimleriyle ve AKRA FM’de özel programlarla BUGÜN yâd ediliyor.

M. Zahid Kotku Hocaefendi, ikindi namazından sonra Süleymaniye Camii haziresindeki kabirleri başında ve akşam namazını müteakiben İskenderpaşa Camiinde severleri tarafından anılacak. AKRA FMde ise 15 farklı programdan oluşan özel yayın akışı dinleyicilere hitap ediyor.

 

AKRA FMde, Hakkın rahmetine kavuşan zat-ı muhteremlerin, Mevlid Kandilinde olduğu gibi doğumlarının Hicri yıldönümü vesilesiyle yâd edilmeleri geleneği sürüyor. M. Zahid Kotku Hocaefendi, doğumunun 116. yılı olan, Hicri 30 Muharrem 1431, Miladi 15 Ocak 2010 tarihinde, yani bugün ikindi namazını müteakip Süleymaniye Camii haziresindeki kabirleri başında, akşam namazını müteakip ise İskenderpaşa Camiinde özel programlarla ve hatim dualarıyla, AKRA FMde ise gün boyu sürecek özel yayın akışıyla anılıyor.

 

ESAD COŞAN HOCAEFENDİ’NİN DİLİNDEN M. ZAHİD KOTKU Rh.A.

Merhum Mahmud Esad Coşan Hocaefendinin 13 Kasım 1994teki “Mehmed Zâhid Kotku Hocaefendi ve Âlimlerin Önemi”; 14 Kasım 1997teki “Mehmed Zâhid Kotku Hocaefendiyi Anma, Evliyaların Anılması ve Şefaati”; 13 Kasım 1992 tarihinde Süleymaniye Camiinde yaptığı “M. Zâhid Kotku Hocaefendi ve Âlimleri Anmak” konulu konferans ve sohbetleri yâd gününde AKRA FMde yayınlanacak.

 

İLİM ADAMLARI HOCAEFENDİ’Yİ ANLATIYOR

İskenderpaşa Camiindeki programda, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Arslan, M. Zahid Kotku Hocaefendininİslamın Anlaşılmasında İlmin Önemi ve Âlimlerin Vazifeleri” konusundaki görüşlerini aktaracak. 

Sohbetin ardından okunan hatimlerin ve tesbihatların duasını Prof. Dr. Tahir Yaren yaparken, Prof. Arslanın konuşması ve hatim duası AKRA FMde yayınlanacak.

 

VEFAT EDENLER HOCAEFENDİ’Yİ ANLATIYOR

AKRA FMde ayrıca farklı zaman ve mekânlarda yapılan Mehmed Zahid Kotku Hocaefendiyi anma programlarında konuşan Yusuf Ziya Binatli, Ali Ulvi Kurucu, Raif Cilasun, Selçuk Eraydın, Akif İnan, Yusuf Türer, Yaşar Tunagür, Sabahaddin Zaim ve geçen yıl aramızdan ayrılan hafız Halil Necati Coşan gibi Hakkın rahmetine kavuşan önemli şahsiyetlerin hatıratları yayınlanacak. 

M. Esad Coşan Hocaefendi ise doğumlarının 74. yılında, Hicri 13 Safer 1431, Miladi 28 Ocak 2010 Perşembe günü ikindi namazını müteakip Eyüpteki kabirleri başında, akşam namazını müteakip ise İskenderpaşa Camiinde, gün boyu AKRA FMde özel programlarla ve hatim dualarıyla yâd edilecek…

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :