Ruşen Çakır'dan İmamın Ordusu itirafı

Ruşen Çakır'dan İmamın Ordusu itirafı

Ruşen Çakır, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan ve İmamın Ordusu kitabıyla dikkatleri üzerine çeken Ahmet Şık ve Fethullah Gülen hareketiyle ilgili bir itirafta bulundu.

NTV'de Yazı İşleri programını sunan Ruşen Çakır, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan ve İmamın Ordusu isimli kitap çalışmasıyla dikkatleri üzerine çeken gazeteci Ahmet Şık hakkında bir itirafta bulundu. Ruşen Çakır, Ahmet Şık'ın böyle bir kitabı yazdığını önceden kendisine anlattığını söyleyerek taslak halinde olan kitabın editöryal anlamda çok eksikleri olduğunu belirtti.

Çakır, İmam’ın Ordusu kitabı ve Fethullah Gülen hareketi ile ilgili şu cümleleri kullandı: "Bu kitap Fethullah Gülen hareketini anlamak için bence zayıf. Çünkü Fethullah Gülen hareketi devlet içinde kadrolaşması hareketi olmakla beraber sadece bu değildir. İmamın ordusu adlı bir kitap yazdığınız zaman kendinizi sadece bu hareketin bir alanı ile sınırlandırmış oluyorsunuz. Ve kitapta diğer boyutları çok zayıf. Ama Gülen hareketi her şeyden önce toplumsal bir hareket. Kültürel bir hareket. Eğitim faaliyetleri devlet içindeki örgütlenmenin çok daha ötesine geçen bir hareket. Yurt dışındaki okullar, Türkçe olimpiyatları, dinler arası diyalog gibi çalışmalar bu hareketi anlamamız için çok önemli faaliyetler. " diye konuştu.

AHMET ŞIK KİTABI BANA ANLATMIŞTI
Çakır, Ahmet Şık’la ilgili şu açıklamayı yaptı: “Şunu söyleyeyim. Ahmet Şık içeri girmeden önce bana böyle bir kitap yazdığını söylemişti ama kitabı görme imkânım olmamıştı. Belli bir aşamada içeri girmeseydi kitapla ilgili benimle de konuşabilirdi. Bir kopyasını da gönderebilirdi. Şu anda internette elden ele  dolaşan kitap bir taslak. Bitmiş bir kitap değil. Hatta üzerinde sarıya alınmış bazı notlarda var. Kendi kendine sorduğu sorularda var. Bu haliyle bu kitap bence eksik bir kitap. Bitmemiş bir kitabın dolaşıyor olması bir yazar için iyi bir şey olmayabilir.”

İMAMIN ORDUSU'NUN EDİTÖRYAL DESTEĞE İHTİYAÇ VAR
“Bu kitap benim gördüğüm kadarıyla bir takım editöryal desteğe ihtiyacı olan bitmemiş bir kitap.” Diyen Çakır, sözlerine şöyle devam etti: “Ama bitmemiş bir kitap olması bu kitabın değerinde bir şey eksiltmiyor. Bu değerde bir kitap bile tamamen ve tamamen özgürlüklerle ilgili bir değerdir. Kitapta şuana kadar duymadığımız ve görmediğimiz çok az şey var. Bir kaç tana ek röportaj ve bilgi var. Kitabın ana omurgası internet ortamında bulunan kitaptır.”
 

Moralhaber.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.