65 Yaş Üstüyüm Sakın Söyleme

Sahte pasaport gibi artık 65 yaş üstü vatandaş sahte nüfus cüzdanı çıkarırlarsa şaşmam. 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı devam ederse eğer güzellik merkezleri ve psikiyatri servislerine talep artacak gibi gözüyor.

Covit-19 önlemleri dâhilinde ülkemizde 2020 Nisan ayı itibariyle 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı devam ederken. Vatandaşlar artık bu sürecin bitmesini dört gözle beklemektedirler. Kendilerini açık ceza evinde gibi hissediyorlar.

Günışığına hasret yaşadıklarını, zaman diliminin az olduğunu, önlemlerin artık kalkmasını talep ediyor. Geçtiğimiz günlerde televizyon kanalında bir beye mikrofon uzatılır. “Efendim size sokağa çıkma yasağı yok mu?” der spiker. “Ben 64 yaşındayım.” Der.

Vatandaşlarımız park ve bahçelerine özgürce çıkmak istemektedirler. Sürekli evlerde kaldıklarından ayakları ve bacaklarında ağrıların arttığını, psikolojik olarak da artık bu kısıtlamaların onları yıprattığını söyleyebiliriz.

65 yaş üstü vatandaşlarımızın sağlığını düşünürken, psikolojileriyle de ilgilenilmeli.  Hemen hemen 9 ay bu zorlu süreci geçirdiler. Bir süre hiç evlerinden çıkmadılar, daha sonra saat değişiklikleri yapıldı. Otobüslere inme binme saatleri vardı sonra bu saatler tamamen ellerinden alındı. Peki çalışan 65 yaş üstü vatandaşlarımızı nasıl koruyacağız bu süreçte?

Hastanelerde, adliyelerde, markette, halde, pazarlarda, sanayide, yardımcı eleman olarak çalışan vatandaşlarımızın sağlığını nasıl koruyacağız? Bu insanlar nasıl evlerine gidip gelecek? Bilakis izinle gittiler diyelim peki bu insanlar hastalanmaz mı?

Altında arabası olan insanlar istediği yerlere gidebiliyor.   Geçtiğimiz günlerde bir alış veriş merkezin de 65 değil 75 yaş civarı bir kaç Hanımefendi ve Beyefendiler gördüm. Bu insanlar özel araçlarında gezdikleri için onlar bu kısıtlamadan uzak oluyorlar. Nasıl otobüslere girişleri yoksa onların sağlıkları için riskli bölgelerin en başında alış veriş merkezleri gelmesi gerekmez mi? Yeterince bu düzenlemeler uygulanmıyor. AVM ler sadece HES. Kodu talep ediyor. Oda geçici bir çözüm sadece çünkü bu salgını birçok kimse hastaneye gitmeden evinde geçiriyor.

Buradan değerli büyüklerimize seslenmek istiyorum. Az kaldı inşallah, güzel günlere çıkacağız. Sevdiklerinizle hoş sadalar geçireceğiniz günler gelecek.

Az daha sabır vesselam..

 

CORANA VURDU YILLARA

Hoyratça harcamışım geçen yıllarımı

Dost ellerinden uzak kalmak cabası

Özlemi özlemek bugünde yine

Sayılı günleri evde beklemek.

 

Hiç düşünmemiştim böyle olacağını

Ertelemiştim tüm duygularımı

Yarın dediğim ne varsa yarın olmayacağını

Bilerek yaşamak isterdim bugün

 

Gün boyu sandalye üstünde uyuyor

Ajanslar başladı mı içime sızı düşüyor

Acaba ne zaman özgürlük gelecek

Ömürden bir gün daha mı gidecek.

 

Arkadaşım Şakir, şimdi ne yapıyor

Hanımı biraz huysuzdu, oda ayrı bir iş

Kafama takıldı oldu mu bu iş

Birlikte gün boyu sohbet eder

 

Geçmişi yad eder, günü borçlardık.

 

Onsuz çekilmiyor, bu zorlu günler

Telefonu da artık çalmıyor.

Çocuklar da gelmezler yanımıza

Önlem alalım aman haa!

 

Zaten torunları görmezdik hiç

İnternet olmadığı için gelmezlerdi

Bir vakit gelsinler diye internet almak istedim.

Sonra eldeki maaşa güvenip ona da getiremedim.

 

Kıt kanat geçinen emekliyiz biz

Bir kahveye gider çay içer sohbet eder kafa dinlerdim

Evde hanım dır dır eder.

Dışarıda Polis içeri gir hadi, der.

 

Kalakaldık velhasıl

Bugün de özlemi, özlemek lazım… 

 

Meltem KvK

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum