ASFA Önce Namaz Dedi

ASFA Mezunları ve Mensupları Derneği, ASFA öğrencileri ile birlikte güzel bir projeyi gerçekleştirdi. 26 Kasım 2013-1 Ocak 2014 tarihleri arasında ÖNCE NAMAZ diye yola çıkan ASFALILAR, Twitter gibi sosyal ağlarda namazı gündemde tuttular. Tek kanatla uçulmaz sloganıyla manevi değerlerimize vurgu yapılan projenin amacı, Allah ü Teala'nın rızasının kazanılmasına vesile olan namazın öneminin duyurulması, çocuklarımıza öğretilmesi ve sevdirilmesiydi.  

Kompozisyon, şiir, resim, karikatür, sunum, slogan, fotoğraf ve kısa filim yarışmaları, cami gezileri, röportajlar ve kitap okuma gibi etkinliklerle öğrenci ve velilerin dikkatlerinin namaza çekildiği  Önce Namaz Projesi'nde çocuklarına her türlü desteği veren anne-babalara da çok güzel tavsiyeler vardı.

Projenin finali de çok etkileyiciydi. 1 Ocak 2014 Çarşamba Günü -son zamanlarda yapılan İstanbul'un nadide eserlerinden olan- Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde sabah namazı ile başlayan ödül töreni, camiyi cıvıl cıvıl çocuklarla doldururken dostları da buluşturdu. İstanbul'un çeşitli semtlerinden gelen namaza gönül veren dostlar projeyi gerçekleştirenlere destek verdiler.

Yirmi dört sene önce ikamet ettiğim ve güzel dostlar edindiğim Yenisahra ve Küçükbakkalköy fiziki olarak çok değişti. Yeni yapılan Mimar Sinan Camii de bu semte çok yakıştı. Çarşısı, otoparkı ve çeşitli sosyal faaliyet alanlarıyla bir külliye durumunda olan cami gerçekten görülmeye değer.

Dereceye giren altın kıymetindeki öğrencilere altın hediyeler verildi. Orjinal Ka'be örtüsünün bulunduğu çerçeveler ise Kıbleniz Ka'be olsun mesajı veriyordu.

Camiye gelenler de unutulmamıştı. Kur'an-ı Kerim tilaveti, sohbet, ilahiler ve dua ile manevi lezzetlere gark olan cemaat,  Ka'be örtüsü kur'a çekilişinde epey heyecanlandı. İşrak Namazı sonrası avluda yapılan çorba ikramı da çok makbule geçti. Sabah serinliğinde içi ısınan kıymetli cemaatin yüzü gülüyordu.

Bizlere bu güzellikleri yaşatan, namaz gibi çok önemli bir ibadeti gündeme taşıyan ASFA'nın kıymetli yöneticilerine, öğretmenlerine, öğrenci ve velilerine, ASFA Mezunları ve Mensupları Derneği'nin hizmetleri için koşuşturan genç kardeşlerime, uzaktan ve yakından gelen tüm dostlarıma can ü gönülden teşekkür ederim.

 

Ahmet Semih Torun-Habername

asemihtorun@gmail.com

ahmedsemihtorun@yandex.com 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.