Haydi Çocuklar Namaza Kampanyası

 

1 Temmuz 2012 tarihi itibarıyla Semt-i Hazret-i Hâlid'de “Haydi Çocuklar Namaza” adıyla güzel bir faaliyet başladı. Eyüp Müftülüğü ve Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER)'in Eyüp Şubesi işbirliği ile başlatılan bu etkinlik, 1 Temmuz-10 Ağustos 2012 tarihleri arasını kapsıyor.

Kırk bir günlük bir zaman dilimini içine alan bu kampanyaya "Kırk bir kere mâşâallah" der, İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Müftüsü Dr. Muammer AYAN, Eyüp Kas-Der Başkanı Enis GÜVEN, camilerimizde vazifeli hocaefendiler ve ebeveynlere teşekkür ederim.

İbadetlerin gönle yerleşmesinde kırk gün önemlidir. "Bir kimseye kırk gün veli dersen veli olur." diye güzel bir söz vardır.

Eyüp semti sınırları içindeki tüm camilerde yürütülen bu güzel faaliyette çocuklar, her vakit namazına gittiklerinde vazifeli hocaefendiden "Haydi Çocuklar Namaza. Namazını kıl, kuponları topla, hediyeleri kap." yazılı bir kupon alıyor. Çocuklar, isimlerinin yazılı olduğu bu kuponları, kırk bir gün sonra form karşılığında camilere teslim edecekler ve hediyelerini kazanacaklar.

Konu ile alakalı açıklama yapan il müftümüz Rahmi Yaran; “Bu kampanyayı yaz kurslarımızın bir parçası olarak görüyorum. Yaz kursları ile çocuklarımızın cami ile buluşmasını hedefliyoruz. Ayrıca dini bilgileri ve Kur’an okumasını öğrenmesini de önemsiyoruz. Çocukların cami ile buluşması bizim için önemli bir olaydır. Çocuklarımız cami ile tanışmalı, camiyi sevmelidir. Bu proje buna katkıda bulunacaktır” diyerek kampanyanın önemine dikkat çekmektedir. 

f94908c15c653168e891012ef562c976.jpeg

Eyüp Kaymakamımız Osman Kaymak ise, “Bu projeyi hayırseverlere sunduğumuzda beklentimizin üzerinde destek bulduk. Camilerin birer eğitim kurumu olarak da kullanılması lazım. Camilerin sadece yaşlıların gittiği yerler olmaktan çıkartılarak çocukların ve özellikle de gençlerin gittiği yerler haline getirmeliyiz. Umarım proje başarılı olur ve çocuklar cami ve cemaati severler.” şeklinde güzel bir konuşma yapmış.

Geçtiğimiz ocak ayı içerisinde Konya’nın Seydişehir İlçesi’nde, Seydişehir Çevre, Kültür, Gençlik ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından ilköğretim okulu öğrencileri için “Haydi Çocuklar Camiye” adlı bir kampanya başlatılmış, “Namazını camide kıl, puanını topla, ödülü kap” sloganıyla, 90 gün sürecek kampanyada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceği ilan edilmişti. Sabah ve yatsı namazlarının 30, diğer vakit namazlarının ise 10 puan olarak değerlendirildiği kampanya büyük alaka görmüş, camilerdeki gönüllü cemaat vasıtasıyla, camide namazını kılan çocuklara puan kuponu verilerek namaz karnesi oluşturulmuştu.

Seydişehir Müftüsü Sıtkı Beydilli, "Namaz önemli bir ibadettir. Kuran-ı Kerim’de de en çok bu konudan bahsediliyor. Günümüzde beş vakit namaz kılanların sayısı gün geçtikce azalıyor.” diyerek, namaz kampanyasını desteklediklerini bildirmişti.

h-c-camiye.jpg

Bursa'nın İnegöl  ilçesinde ise, Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından 20 Mayıs-30 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılan “Haydi Çocuklar Camiye” kampanyasına yaklaşık altı bin çocuk katılarak bunlardan bin tanesi tam puan almış.

Her ne kadar bazıları bu tür faaliyetleri, anayasaya aykırıymış gibi göstermeye çalışsa da vatandaş bu yeni durumdan memnun ve “Kim akıl etmişse güzel etmiş, çocuklarımız şevke geldi.” diyor. Hatta bir hocaefendi, sabah namazı sonrası cemaate şöyle seslenmiş: “Kıymetli Müslümanlar, sıcakların ve yatsı namazıyla sabah namazının arasındaki vaktin kısalığı sebebiyle sabah namazına gelenlerin sayısı azaldı. Çocuklara verdiğimiz gibi size de mi kupon verelim!”  

Dün, tarihî Eyüp Karakolu’nun yakınındaki Çeribaşı Câmii’nin önünden geçiyordum. “Çeribaşı Camii” yazılı formalar giymiş gençlerle karşılaştım. Diğer cami takımları ile maça gidiyorlarmış.

Çeribaşı Camii, bir zamanlar harap halde olup depo olarak kullanılırken merhum Mahmud Es'ad COŞAN Hocaefendi'nin tavsıyesi üzerine Eyüp Eski Eserleri Koruma Derneği tarafından ihya edilmişti. 

Kampanya sonunda camide en çok vakit namazına katılan çocuk, ailesiyle birlikte umreye gönderilecek. Birinciliğe layık olan çocukların birden fazla olması halinde kura çekilecek. Kampanyaya katılan çocukların tamamına bir çok hediyeler verilecek. 

images[2].jpg

Peygamber Efendimiz; “Namaz dinin direğidir.” diye buyurmuş. Kur’an-ı Kerim’de ise namazın kötülüklerden alıkoyduğu bildirilmiştir. Namaz ibadetini önemseyen kardeşlerimi tebrik eder, başta camileri dolduran küçük yavrularımız olmak üzere “Haydi Çocuklar Namaza” kampanyasına katkıda bulunan tüm gönüldaşlarımıza her iki cihan mutluluğu dilerim.

 

Ahmet Semih Torun - Habername

asemihtorun@gmail.com

  

Peygamber Efendimiz; “Namaz dinin direğidir.” diye buyurmuş. Kur’an-ı Kerim’de ise, namazın kötülüklerden alıkoyduğu bildirilmiştir. Namaz ibadetini önemseyen kardeşlerimi tebrik eder, başta camileri dolduran küçük yavrularımız olmak üzere “Haydi Çocuklar Namaza” kampanyasına katkıda bulunan tüm gönüldaşlarımıza her iki cihan mutluluğu dilerim.

 

Ahmet Semih Torun - Habername

asemihtorun@gmail.com

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.