Kaybedeni Olmayan Yarışma'ya Hazırız

"Allah'a dayan, sa'ye sarıl, hükmüne râm ol.

Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol.

Allah'a dayan, gâyene tevfîkini versin,

Kur'ân'a sarılmazsan eğer ye'se düşersin."

Mehmed Akif

Yüce Yaratıcımızın bizler için gönderdiği kitabı okumak ve okutmak gayesiyle aylar öncesinden başlayan hazırlıklarda son noktaya gelindi. Yarın, uzun zamandır beklenen ve "Kaybedeni Olmayan Yarışma" diye duyurduğumuz Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması yapılacak. Türkiye genelinde yapılacak olan yarışmaya bazı yabancı ülkelerden de katılım sağlanabilecek. Yurtdışında bulunan veya yarışma merkezlerine gidemeyecek olan kardeşlerimiz de düşünüldüğünden yarışmaya internet üzerinden katılma imkânı da sağlanmış.

Hayatımızın güzel hatıraları arasında yer alacak bu manevi fırsatı kaçırmayalım.

7'den 177'ye bütün kardeşlerimizin katılabileceği yarışmada heyecanın doruk noktada olduğu son saatlere geldik. Artık yarışmaya hazırız. Bu yarışmaya kimi anne-babalar çocuklarıyla katılacak. Beş kategoride yarışacak olan kıymetli katılımcılar, bilgilerini ölçme imkânı bulacaklar.

Yarışma vesilesiyle Kur'an-ı Kerim mealini baştan sona veya belirtilen sureleri okuma imkânı bulduğunu ve bundan dolayı emeği geçenlere dualar ettiğini bildiren birçok kardeşimizle karşılaşıyoruz. Bilgi karmaşasının olduğu günümüzde, sağlam kaynaktan sağlam bilgiye ulaşma açısından bu yarışmanın çok önemli olduğunu biliyoruz.

Yarışmanın pazar günü olması katılacak kardeşlerimize rahatlık sağlayacaktır. Bazı kardeşlerimiz çeşitli sebeplerden dolayı yarışmaya çok iyi hazırlanamamış olabilirler. Önemli olan yarışmaya katılmak ve bu hayırlı çalışmada ben de varım diyebilmektir.

Haydi Kur'an-ı Kerim Bilgi Yarışması'na…

Fedakâr kardeşlerimizin gayretleriyle neticeye yaklaşıldı. Yarışmaya müracaat eden kardeşlerimize göre soru kitapçıkları basılıp sınav yeri, gözetmen ve sair hazırlıklar yapıldı. Emeklerin boşa gitmemesi için; ciddi bir mazeretimiz yoksa yarışmaya katılmamız gerekiyor.

Başta Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu olmak üzere yarışmanın her safhasında emeği geçen dostlarımıza teşekkür eder, yarışmacı kardeşlerimize muvaffakiyetler dilerim.

Allah Yâr ve Yardımcınız Olsun. 

 

Ahmet Semih Torun - Habername

asemihtorun@gmail.com

ahmedsemihtorun@yandex.com

www.twitter.com/ahmetsemihtorun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum