TİHDER DOSTLARI BULUŞTURUYOR

Tokat İmam-Hatipliler Derneği (TİHDER), bu sene de talebelerini seyr ü sefere çıkardı. 27 Haziran 2012 Çarşamba günü Tokat'tan başlayıp 1 Temmuz 2012 Pazar günü İstanbul'da tamamlanan program, bu yıl daha da güzel geçti. Bu seneki programın dikkat çekici yönü, Tokat'ın ilçelerindeki imam-hatip liselerinin de programa dâhil edilerek katılımın artırılmasıydı. Misafir olarak katılan Fatsa İmam-Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri de programa ayrı bir renk kattı.

Hazret-i Hâlid (Eyüpsultan)'in ziyaretiyle başlayıp nâdide mekânların dolaşıldığı, güzel İstanbul seyahati'ni, Çanakkale çıkartması takip etti. TİHDER mensupları, Mehmed Akif'in, "Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan, şühedâ." dediği Çanakkale topraklarındaki şehid dedelerine; "Dedeciğim biz geldik." diyerek İstanbul'a geri döndüler.

Tokat ve ilçe imam-hatiplerin seyr ü seferi, 1 Temmuz Pazar günü TİHDER Ailesi ile Kahvaltılı Boğaz Gezisi ile son buldu. Programın bu bölümündeki muhabbet bir başkaydı. Kimisi yıllardır görmediği bir arkadaşıyla kucaklaşıyor, kimisi hocasının elini öpüyor, bir başkası da çocuklarını, arkadaşının çocuklarıyla tanıştırıyordu.

 İstanbul müftümüz Doç.Dr.Rahmi Yaran başta olmak üzere kıymetli hocalarımızın, imam-hatip mezun ve mensuplarının katıldığı programın son bölümü çok renkli geçti. Tokat ve kazalarındaki imam-hatiplerden mezun olup İstanbu'da ikamet eden dostların yoğun olduğu programın bu kısmına katılmak için bir günlüğüne Tokat'tan gelen misafirler de vardı. Özellikle Niksar İmam-Hatip Lisesi Müdürü Cemal Cıdık ile Niksar İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (NİMMDER) ve okul aile birliği temsilcilerinin Niksar'dan gelerek programa katılımaları çok mânidârdı.

 Programın tertibinde emeği geçen TİHDER başkanı Cemal Demir başta olmak üzere, başkan yardımcısı Ömer Erdemir ve yönetim kurulu üyelerine, Erbaa, Niksar, Reşadiye, Turhal ve Zile imam-hatip liselerinin ilçelerdeki ve İstanbul'daki temsilcilerine ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilir, rahatsızlığından dolayı programa katılamayan NİMMDER Başkanı Celal Şahin'e Cenab-ı Hakk'tan acil şifalar dilerim.

Berat Kandiliniz mübârek olsun..

 

Ahmet Semih Torun - Habername

asemihtorun@gmail.com 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.