Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

APIŞ ARASI TARİHÇİLERİ

                            

Bazı tarihçi geçinen lüzumsuzlar belden aşağı herzeler yaparsak kitabımız, dergimiz çok satar diye önüne gelenin anasına, bacısına, namusuna fütursuzca laf edebiliyor. RTÜK de her zamanki gibi uyuyor…Ya devlet büyüklerimiz?

Bugün ölmüş gitmiş, kendini savunamayacak insanlara sanki insanların yatak odasında sabahlamış gibi televizyonlardan iftira atanlar yarın size ne herzeler savuracak tahmin edebiliyor musunuz sayın  devlet büyüklerim!!

Neden bu ecdad bilmeyen, geçmişin hatırasına pislik atan,  insanların özel hayatlarını, aile hayatlarını televole mantığı ile alay konusu yapan saygısızlara hak ettikleri cezayı vermiyorsunuz?

Milletimiz birlik olup, güçlenip şaha kalkması gerektiği halde milletin arasına fitne sokup insanları Atatürkçü ve Atatürk düşmanları şeklinde karşı karşıya getirenlerin sizce amacı nedir? Bu millet, ülkücüsü, sosyal demokratı, Ak Partilisi, Büyük birlikçisi, milli görüşçüsü, Atatürkçüsü, liberali vb. hep birlik olup  emperyalizme ve vesayet sistemine karşı 15 Temmuz’da şaha kalkmadı mı? Kalktı…Peki millet milli bir davada bu denli kardeş olmuş, bir hareket etmişken bu bazı kendini tarihçi sanan fitneciler tekrar toplumumuzu niye birbirine düşman etmek istiyor?

İki sebeb var; Ya bu tip bölücü, ayrıştırıcı, bel altı tarihçilik yapan ya da tarihçilik yaptığını zanneden zevat,  küffarın beceremediği bölme, kışkırtmak suretiyle iç savaş çıkarma girişimlerini başka şekillerde maşaları vesilesiyle yapmaya çalışıyor, ya da bu gözünü hırs büyümüş, kapitalist dünyanın hurafe ve mitoloji yazarları, dergilerinin ya da basacakları kitaplarını satışını artırarak  rant söğüşlemeye çalışıyor.

Bu tip bel altı neşriyatlarla çok okunacağını zanneden bühtan ve iftiracı takımın bana göre kıçını açarak şöhret olmaya çalışan mankenlerden farkı yok…Yıllar önce hiç unutmam cumhurbaşkanlığı köşkünün önünde şöhret olmak için kase-i firuzesini açan bir bayanın şöhret ve rant deprenişleri ahanda bu sözde tarihçilerin deprenişleriyle billahi aynı….Çünkü her ikisi de bel altı, apış arası atraksiyonlarla ilgi çekip parsa toplamaya çalışıyor….

Bunlardan birisi çok değil birkaç sene önce darbeci başının putunu dikiyordu neredeyse, gazetemde gazetem diye zıplamıyor muydu? Teşbihte hata olmasın! Ekrem Dumanlı’ya döktüğü gözyaşları Hirfanlı Barajını taşıracaktı neredeyse….Şimdi de utanmadan kalkmışlar sanki insanların karyolalarında nöbet beklemişçesine  yatak odalarından canlı yayın yapıyorlar…Bre utanmaz arlanmazlar siz tarihçi misiniz, fikir adamı mısınız yoksa survivorcu musunuz ya da televoleci Hüsnü müsünüz?

İslam fikhında bir insanı cürm-ü meşhur halinden  ve uzuvları da girift olmuş olarak görmedikçe ve buna dört de şahit bulmadıkça hiç kimseyi itham edemezsiniz  kaidesi-hükmü vardır….(Kazif Cezasına bkz)  Bunu ispat edemeyen edepsiz iftiracıların da İslam Hukukuna göre cezaları çok ağırdır….Ahirette de  kişinin hukukuna tecavüz edildiği için iftirayı ya da bühtanı yapan cehennemi boylamaktadır. Siz bunları bile bile rant devşirebilmek için bühtanlarda bulunacaksınız sonra muhafazakâr tarihçi olarak geçineceksiniz öyle mi? Yarın bir gün başka insanlara başka devlet büyüklerine veya hoşlanmadığınız birilerine böyle kul hakkını mucip edepsizlikler ve bühtanlar yapmayacağınız ne malum.

Firavun toplumu daha kolay yönetebilmek ve ezebilmek için parçalara ayırmıştı. Kasas Süresinde Yüce Allah bu konuyu bize şöyle öğretir:

Gerçek şu ki, Firavun yeryüzünde (Mısır´da) büyüklenmiş ve oranın halkını birtakım fırkalara ayırıp bölmüştü; onlardan bir bölümünü güçten düşürüyor, erkek çocuklarını boğazlayıp kadınlarını diri bırakıyordu. Çünkü o, bozgunculardandı.

Dikkat ederseniz ayet bize şunu öğretiyor, toplumları güçsüzleştirmek kuvvetlerini kaybettirmek için, birliğini bozmak için, parçalara ayırıcı, ayrıştırıcı girişimlerde bulunacaksın, yani halkları karşı karşıya getireceksin.

Bu nasipsizleri televizyonlara çıkararak yaptıkları fitne girişimi ile halkı parçalara ayırmanın, halkı şucu bucu diye birbirine düşman etmelerinin bu topluma ne gibi bir faydası var? Faydası yok tabi ki….Peki bu adamlar ne yapmak istiyor…..Böl parçala kolayca yut  milleti…..Amerika’nın kucağına oturt  bu mübarek vatanı öyle mi?.....Allah belanızı versin…Sizi oralara çıkaranların da belasını versin….Tarih anlatıyorum diyerek millete televole anlatanların Allah belasını versin…..

Allah’ın zinhar yasakladığı insanların harim-i ismetlerine saldıran ahlak tanımazların belasını versin….tevekkeli Yüce Rabbim boşu boşuna almamış şirketinizdeki aydınlığı…İşlediğiniz günahlar sebebiyle yüzünüzde nur kalmamış….Yavuz Abi (Bahadıroğlu) seni de kınıyorum…Sana yakışıyor mu? Ölmüş gitmiş insanların arkasında böyle dedikodu yapanları oraya çıkarmak…Bak kendinde orada dedin…Derginin reklamını yapma diye…..Sen de bu günahlara alet oldun….Ahirette umarım  HARİM-İ İSMETİNE GİRDİĞİNİZ İNSANLAR, OLAN SEVABINIZI  ELİNİZDEN ALMAZLAR….Eğer bu olursa tam bir müflis durumunda olacaksınız.

Bu ve buna benzer apışarası meraklılarına bu sabah ilham geldi iki çızıktırıverdim. Buyrun Okuyun…

 

APIŞ ARASI TARİHÇİLERİ

-----------------------------------------

Düştü reytingleri, gitti ferleri

Karardı yüzleri, arttı kinleri

Bölecekler bu milleti heyhat

Apış arasının tarihçileri

**********

Birisi Şu Rıza'nın feslemesi

Diğer nursuz, fetö'nün beslemesi

Ahanda hepsi CİA soslaması

Apış arasının tarihçileri


********

Uygarlığa, kültüre ne kattınız

Dedikodu, iftira ürettiniz

İlm-i tarihin içine ettiniz

Apış arasının tarihçileri

 

******

Mü’min kişi ölü ardından atmaz

Yiğit olan lafa karı kız katmaz

Bu kafayla kitaplarınız satmaz

Apış arasının tarihçileri

 

******

Bugün bühtan Gazi’ye Zübeyde’ye

Yarın Ali, öte gün Ünzile’ye

Çevirdiler tarihi mezbeleye

Apış arasının tarihçileri

*****

Aşkettin der ki ahretiniz harap

Bunca bühtan ile görürsüz azap

“İlla hamimen ve gasakka” şerab (*)

Apış arasının tarihçileri

 

Bir dörtlük de Kazım Paşa'dan

Geçtik ihsanlardan küberay-ı asrın

Bir mazarratları değmezse inayet gibidir.

Terbiye kaldı bir işkembeci dükkânında

Şimdi âr eylememek bais-i nimet gibidir

 

Adnan Zeki Bıyık

Kırklareli İl Müftü Yardımcısı

Not: 1-Bu ülkede adam gibi birbirimize saygı duyarak, birlikte   yaşamasını öğreneceğiz ya da bölünüp gideceğiz…Irak’a Suriye’ye döndürüleceğiz. Allah korusun.

2- Zübeyde Hanım’ın Vasiyetnamesini okuyunuz

3-Şiirimiz 11'li hece ölçüsü ile yazılmıştır

*Onların cehennemde içeceği yalnız kaynar su ve irindir

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.