Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

BOSNA’DA BİR REKTÖR SALTANATI MI VAR?

               Malumunuz yıllardır kamunun hakkını peynir ekmek gibi yiyen ama oruç tutup namaz kılan kul hakkı yiyicisi şebekelerle mücadele ile edip dururum. Gerçi namaz kılmayıp oruç tutmayıp torpil yapan yok mu tabi ki var ama ibadeti haram yeme ile birlikte götürenler daha fazla benim ağrıma gidiyor. Torpil-kayırma ciddi anlamda kamuyu sarmış ve hızla mülkü çökermekte…

Bu torpil pislikleri uzun zamandır üniversitelerde de var, bilhassa rektörlerin kurduğu aile saltanatı tarzındaki iltimas haberleri birkaç beceriksiz rektörün yüzünden basına yansıdı. Beceriksiz rektör diyorum çünkü diğer önemli bir rektör grubu işi o kadar çaktırmadan yapıyor ki basın masın ayakta uyutuluyor. (İyi rektörleri tenzih ederim) Hani eskilerin söylediği birkaç hikmet var.

“Saman altından su yürütmek”, ya da “karınca ile hemhal olup belünü dahî incitmemek” sözleri şu yaptığı pislikleri basına sızdırmayan maharetlü!! Rektörlere pek de uyuyor…

Vatan için canını feda eden şehitlerimizin peş peşe geldiği şu günlerde Türkiye’deki bazı üniversitelerde bazı rektörlerin karısını kızını, mahdumunu damadını batan geminin malları kabilinden aile efradını ulufe gibi dağıtması ne denli ahlaki dejenerasyon içinde olduğumuzun, Allah’tan çekinmediğimizin, ahiretten korkmadığımızın ve milli şuurdan ve vatan sevgisinden yoksun olduğumuzun inkâr edilemez bir tezahürü maalesef…

İşin acı tarafı bu hak yiyici takımın önemli bir kısmının namaz kılıp oruç tutması ve hatta eşlerinin örtülü olması….İyi de hemşehrim sen dini hassasiyeti olan biriysen daha dikkat etmen gerekmez mi? Nasıl kamu hakkı yersin. O tuttuğun oruç ve namazlar bir paçavra gibi yüzüne çarpılacak bunu bilmez misin…Bu yaptıklarınızın hırsızlıktan ne farkı var? Fetöcü hırsızlar çaldı çırptı diye sağda solda konuşuyorsunuz,, elhak doğrudur çaldılar çırptılar kendi klikdaşlarına kamunun makamlarını bedavadan peşkeş çektiler….Peki  şimdi bu torpil pisliklerini ve iltimas hırsızlıklarını sen de yaptığın zaman Fetöcü hırsızlardan ne farkın var? Onlar Fetö hırsızı sen de Retö hırsızısın o halde demezler mi sizlere?

Adalet abidesi Hz Ömer’in hiç akrabasını kamunun makamlarına getirdiği gördünüz mü? Hz ömer tarihin altın sayfalarına ismini ne ile yazdı? Adaletiyle….Peki siz neyinizle yazacaksınız? Akraba kayırmacılığı ve kamu hırsızlıkları ile mi?

Hemşehrim doğru dürüst internatıonal bir ilim bir icad, bir teknoloji üretmiyorsunuz bari ahlaklıca idarecilik yapın be….Allah belanızı verir de ahiretiniz yanar be…O kadar şehidin ahı iflahınızı keser be…

Yuh oğlu yuh olsun size….Titri büyük yüreği küçük adamlar …

BİR REKTÖR SALTANATI DA BOSNA DA MI?

Bosna’da soyadları ile müsemma Ballı bir aile...  maşallahları var hani…

Baba rektör kızı bölüm başkanı, damat dekan…..

Ben bana konuyu aktaran bir grup akademisyen adına bir yardımcı doçent hocamızla olan diyaloğu sizinle paylaşıyorum.

------------------------------------------------------

Doçent: Adnan Zeki Hocam Selamun Aleyküm

Adnan Zeki: Aleyküm selam sayın hocam, Buyrun Hocam sizi dinliyorum.

Doçent: Hocam bir klik, şu sıralar fetö yaygarası esnasında liyakatsizliği dibine dibine vurmaktalar. Nepotizmin adam kayırmacılığın kadrolaşmanın aile bireylerini kurumlara doldurmanın alâsını yapmaktalar. Bunlardan en yenisi Saraybosna'da devletimize ait İUS yani uluslararası Saraybosna üniversitesinde yaşandı.

Adnan Zeki: Hangi klikmiş bu?

Doçent: Çözümü zor, ben anlatayım yorumu siz getirin..

Rektör Tahsin Erkan T. Kızı Bölüm Başkanı Reyhan B. ve Dekan Damat Mustafa B.

Rektör damadı  dekanlığa getirdi bir fakülteye onun karısı yani kızını ise İngiliz Dili Edebiyatı bölüm başkanlığına, damat evvelce Burç üniversitesine yani cemaatin Bosna’daki üniversitesine toplantılara giden biriydi. ama oradayken bahaneyle diyordu ki "tez danışmanlığım var da o yüzden geliyorum"

Adnan Zeki: Dekan profesör mü?

Doçent: prof...zorlamalı prof... ittirmeli…velhasıl bunun kayınbabası İUS'a rektör olunca damadını aklamak için İUS'a dekan yapıyor, bilirsiniz Kadir Topbaş ve Arınç’ın akrabalarına da dokunulmadı.

Adnan Zeki: Dil puanı kaç?

Doçent: dil puanını bilemem ama adam zaten İngilizce bölüm mezunu dil puanı hayli vardır

ama sıkıntı şudur. rektör kadrolaşmanın kitabını yazmakta….Damadı dekan, kızı bölüm bşk,

üniversite senatosunun üçte biri bunlar oldu bunlar türedi takımı artık her yerde varlar…Mücadele edemiyoruz.

Adnan Zeki: Peki bunlar Fetöcü mü?

Doçent: Damat fetönün üniversitesine giden gelen toplantılara katıldığına şehadet edilen bir kişidir. Oradaki bir fetö üniversitesi olan BURCH üniversitesine…

Adnan Zeki: Peki çok teşekkür ederim, bu iddialarınızı ben yazacağım, araştırılması için konuyu cumhurbaşkanlığına göndereceğim. Ortada bir iltimas-kayırma ya da mülke ihanet söz konusu ise umarım gereği yapılır….

Doçent: Allah razı olsun Sevgili Adnan Zeki Hocam, biz ufak ihlaslı ve mahrem kalmayı seçen bir grubuz istişaresiz iş yapmayız fırsat oldukça sizlerle bilgileri paylaşırız.

Sizi ayrıca Kırklarelili H. A Bey’den de övgüyle duyduk. Kırklareli’nin suyunu içmiş olan bir hocadır ve fikirleri ile yüzümüzü ağartır demişti.

Adnan Zeki: Sizden de Allah razı olsun....Eyvallah hocam sağolun varolun....Hakan Bey de sağolsun....Allah sayılarınızı artırsın....

Doçent: Ş.  Bey söylemeden evvel de sizi onun sayfasındaki bir paylaşımdan görmüştük. Hocam Birçok fırsatçı İslam'ın marka değerini yerle bir ettiler. Üzerlerine giydikleri libası İslam sanıyorlar ama İslam değil o…çıkarcılık, rant, enaniyet, şehvet, hırs her şey var... İslamsız müslümanlarla mahvolduk. Bugün arkadaşım Ukraynad’a duyduklarını söyledi, çok teessür duydum ve milletçe artık bir silkinme ve büyük bir arınma dönemi için Allah’ın belki en güçlü imtihanı vereceğini düşünmeye başladım (inanamazsınız) Daha sonra size yüz yüze anlatırım hocam. Ziyaretinize geleceğim Hocam inşallah..

Adnan Zeki : Beklerim Hocam, sağlıkla kalınız…

-------------------------------------------------------------------------------

Evet sevgili Rektörüm, şimdi bu yukarıda hakkınızda  iddialarda bulunulan durumlara cevap verirseniz, cevabınızı yayınlamak isteriz…Yok eğer bunlar deli saçması diyor ve muhatap bile olmak istemiyorsanız biz de durumu araştırmak üzere yetkililere tevdi edeceğiz….

Saygılarımla

Adnan Zeki Bıyık

Kırklareli İl Müftü Yardımcısı

Torpil Araştırmacısı-Türkolog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.