Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

Şeytan'ın Kardeşleri ve İSRAF

*******İSRAF FETVASI******
---------------------
Asgari Ücretle hayatını sürdürmeye çalışanların olduğu, insanların çocuğuna helal lokma yedirebilmek için yerin altlarına inip, can verdiği bir ülkede FİYATI NE OLURSA OLSUN kamuya ait lüks arabalara binmek caiz değildir.
 
Devletin mumunu söndürüp şahsi işinde şahsi mumunu yakan Halife'nin çocukları, "efendim bizim ağamızın şundan ne eksiği var, binecek tabiii" demesi sanırım önce gayretullahı sonra da bu vatan için can veren yiğitlerin ruhlarına dokunur...
 
Ben de idareciyim, ben kendi arabama biniyorum arkadaş. Söyleyin şimdi devletin mumu söndürüp kendi mumunu yakan Hz Ömer'in temsilcisi ben miyim veya benim gibi olanlar mı yoksa millete nasihat çekip bilmem kaç bin Euro lira devletin parasıyla lüks otelde kalıp hac yapanlar mı?
 
Aziz Peygamberimiz Arabistan yarımadasında Kisra kralları yaşayabilecek iken bunu yapmadı, Hz Ömer , Hz Ebubekir, Hz Ali, Hangisi debdebe içinde Kuran ve Sünnetin hilafına hayat sürdü...?
 
İslam kendisini kullananlardan, kendisini rant devşirme aracı olarak kullananlardan çok acı bir intikam alacaktır....
 
Artık karar verin tanrınız kapitalizm ise çekin İslam'ın üstünden ellerinizi...Tanrınız Allah ise, lütfen Allah'ın Dinine artık leke getirip durmayın.
 
Mezarlık kitabı veya stadyumlarda inanan insanları cezbeye getirmek için okuttuğunuz Yüce Kuran'ın çok önemli bir ayetini bir kez daha siz müsriflere hatırlatacağım.
 
**** İsrafkârlar Şeytan'ın Kardeşleridir*** (İsra Süresi)
 
Milletin parasını keyfiniz için çarçur edip durmayın...Esasında bazı çok nazik makamların arabaları hariç, tüm müdürlerin altından da bu lüks arabalar alınmalı, kamuya harcanmalı. Örneğin gençliğin durumu iyi değil, bu makam araçlarından elde edilecek gelirle gençlere hem eğlenebileceği hem de muhtelif kültür -sanat eğitimlerinin verilebileceği, spor faaliyetlerinin yapılacağı kültür merkezlerinin yapılması daha muvafıktır.
 
Şimdi bu Kuran talimatlarından mülhem, ve Peygamber Efendimizin ve Ashabın hayatından mülhem bu yazıma tepki verecek Kuran'a ve Peygamberimiz'e akıl öğretecek çok bilmiş küstâhların da çıkacağını biliyorum ama fark etmez. Arasat Meydanının patronunun kim olduğunu Allah herkese gösterecek...
 
Not 1: Fetva, tüm müsriflere şamildir
Not 2: Bu fetva sebebiyle Çok Dindar! Mehmet Görmez, sen bu fetvayı benim mercedes için mi verdin diye tarafıma o tarihlerde soruşturma açtırtmıştır. Soruşturmada tarafıma sorulan soru
 
---Bu lüks araba fetvasını Görmez için mi verdiniz?
---Efendim fetvamı neden sınırlayayım fetvam tüm müsrifleri kapsamaktadır. Ben kimsenin ismini vermedim. Zaten fetvalarda isim verilmez fetva umuma mebni olarak verilir, ilgili müsrifler üstüne alınır. Müsrif olmayan da alınmaz.
---Yani siz Görmez'i kasdetmediniz?
---Efendim Kuran'da Yüce Alllah "Yiyin, için fakat israf etmeyin" buyurmuş...Sizce Yüce Allah, Görmez'i mi kasdetmiştir?
 
Adnan Zeki Bıyık
Sehâvetköy Müftüsü

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.