Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

VİP MESCİDİ ve FOTOMONTAJ

1-Foto Montaj Vip Mescidi

Dün sosyal medyada yoğun bir şekilde yer alan fotoğraf montaj marifetiyle aslından farklı bir şekilde değiştirilmiş. Bunu yapan grup, cemaat ya da parti her kimse yaptığı çok çirkin bir iştir. Beni takipçilerim ve dostlarım bilir, ben, kamuda veya özelde bir hukuksuzluk, bir haram iş, bir masumun zulme uğraması veya haksız terfi gibi konularda bir de İslamiyete, Kuran'a ve Aziz Peygamberimize, bayrağımıza, vatanın bütünlüğüne, kısacası milli ve dini değerlere bir hürmetsizlik yapıldığında ilk tepkiyi verenlerden biri olurum.

Yalnız yukarıdaki fotoyu gerçekmiş gibi bize gönderip tepki vermemizi bekleyenler eğer bunu kasıtlı yapmışlarsa onları kınıyorum. Bu fotoğraf alttaki aslından tahrif edilerek lüzumsuz yere bir yıpratma söz konusu olmuştur, bu noktada bizim bu tip dini konulardaki hassasiyetimizi istismar edenleri kınıyorum..

2-Dalkavuklukta Sınır Tanımayanlar

Söz buraya da gelmişken bu fotoğraf gerçek dışı ama bazı camilerimizde zaman zaman kişilere özel muamelelerle karşılaştığımız da oluyor. Örneğin Samsun'un bir ilçesinde müftü vaaz yaparken camiye bakanın girdiğini görünce "Hoş geldin Bakanım" diyecek kadar kendini ve İslamiyeti ve Kürsiy-i muhammediyenin şerefini pay-i mal eden bir talihsiz olayla karşı karşıya kalmıştık...

Bir başka örnek de Medinye gelen Diyanet Reisine bir kendini bilmez müftü düzeyinde bir şahıs "Başkanımız Medine'yi şereflendirdi" şeklindeki beyanını facebookta paylaşıyor. Tabii bundan Başkan Görmez’in haberi bile yok. Belki haberi olsa yağcılık yapacağım diye 59 şekle giren, ve yağcılıkta sınır tanımayan bu meslektaşımızı azarlayacaktı.Başkanımıza dini büyüğümüze, amirimize elbette saygılı olacağız. Ama o yağcı riyakâr Medine'yi Hz Muhammed'in (s.a.v) şereflendirdiğini bilmiyor muydu: Hz Peygamber'den sonra Medine'yi kim şereflendirebilir. Bu ne cehalettir?

İşte bu tip şeyler İslamiyete terstir. Allahın evleri olarak tavsif edilen mescitlerde hiçbir kimsenin diğerine karşı ünvansal farklılığı ve üstünlüğü yoktur. Hiçbir devlet büyüğü de veya variyetli insan  kendisine mescitlerde özel muamele yapılmasını istememeli...Yer ayırma rezervasyon yapma tarzında “Sayın valimiz gelecek yarın bayram namazında ona müezzinlik mahfelinde bir yer ayırın” (yaşanmış bir olaydır)

“Milletvekili-bakan, filanca iş adamı vb şahıslar gelecek ona bir boşluk oluşturalım, yer açalım” şeklinde özel muamele yapılamaz...Namaz kılmak isteyen camiye vaktinde gelir boş bir yere oturur ve namazını kılar. İnsanların üstünden atlaya atlaya özel ayırılmış yere geçmeye çalışmaz....Dışarıda insanlar birbirlerine üstünlük taslayıp, garip gurebaya ya da makamı mevkii olmayan vatandaşlar hiyerarşik bir davranış örüntüsü sergileyebilse de camilerde herkes kuldur, kimse kimseden üstün değildir...Orada "ben şuyum ben buyum" diyerek insanları rahatsız etmek o insanlardan önce gayretullaha dokunur...Bu açıklayıcı bilgiyi uydurulmuş fotoğraftan bağımsız olarak bir dini nasihat ve bilgi olarak verdim....

3- Müftü Jeniffer Lopez’in Kucağında

11102015_1293262447356772_1762472119_n.jpg

Aslı ikinci fotoğraf olan levhayı 1. Foto şekline dönüştürenlerle ilgili olarak uyarmak isterim.

Düşmanlık yapılacaksa bile bu mertçe yapılmalı, iftira atarak ya da sahte videolar çekerek yapılmamalı....Örneğin yukarıdaki fotoyu hazırlayan kim ya da kimlerse yarın birgün Aşkettin Hocayı da fotomontaj marifetiyle Jennifer Lopez'in kucağında oturur vaziyette yapma cürmünün potansiyeline muktedirdir diye düşünmekteyim ki, böyle birşeyi yapanın da ahiretteki durumu hiç iç açıcı olmaz...Benden söylemesi….

Allah’ın sevgisi gönlü sevgi ile dolu insanların üstüne olsun…


 

ADNAN ZEKİ BIYIK

Kırklareli Müftü Yardımcısı

(Aşkettin Hoca)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.