Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

ZULME SESSİZ KALMAK ORUCU BOZAR MI HOCAM?

Değerli kardeşlerim, küfür topluluklarının en azılısı olan putperest Çinlililer uzun zamandır Doğu Türkistandaki Müslüman Türklere korkunç zulümler yapmakta. Bu şirretler bu zulümlerini özellikle Ramazan Ayında artırıyorlar. Geçen yılda hatırlayın Ramazan Ayında İsrail Yahudileri azmış Gazzedeki Müslümanları çoluk çocuk demeden bombalamışlardı. Ramazan-ı Şerifde bu azgınlıklarını artırarak Müslümanları tahrik etmeye çalışıyorlar. Halklar bazında Müslümanlar çok müteessir oluyorlar  ama devletler  düzeyinde ciddi tepkiler verilmiyor. Dolayısıyla bunlar daha da güç bulup işkencelerini artırıyor.

 

Dün facebook’da bir video izledim. 10-11 yaşlarında küçük bir çocuk temizlik yaparken bir zalim geldi çocuğa bir yumruk attı. Yere yatırdı ayağıyla kafasına vura vura ezerek linç etti. O kadar ağrıma gitti kalbim daraldı, ağladım. Bir şey yapamamanın verdiği kahırla biz neden oruç tutuyoruz, biz nasıl bunların hesabını vereceğiz diye uzun süre kendime gelemedim. O görüntüler aklıma geldikçe başım döndü, tansiyonum çıktı, boyun fıtığım azdı. Halklar bazında biliyorum ki o görüntüleri gören her insan kahrolur. Vatandaşlar olarak bu şerefsiz, imansızların mallarını almayarak protesto etmekten başka bir şey aklıma gelmiyor…Çin malları denince hemen aklıma başata Arap ülkeleri olmak üzere bizde de ne alırsan bir milyon mağazaları geliyor.Kansorejen olan milyonlarca ürünleriyle tüm dünya pazarında zehirlerini saçıyorlar. Bu yetmiyormuş gibi bir de Müslümanlara işkence ve katliama başladılar, her geçen gün de daha da artırmaktalar…Almayalım bu Allahsızların mallarını…Küçük görmeyin bu protestoyu. Geçen yıl Coca Cola protestosu  yapılsın diye bir hareket başlatıldı. Bundan firma o kadar menfi etkilendi ki hümanist ve emekçilerin yanında olduklarına dair milyonlarca dolar masraf yaparak reklamlar yaptırttı. Başka bir fikri olan varsa ne olur söylesin.  

 

Bu, vatandaş olarak bizim müdahale edebileceğimiz bir şey olarak görünmüyor. Devletler arası bir yaptırım yapılmalı.

Bu noktada baktığımızda Suud gibi Katar vb birçok Arap ülkesi zaten petrolün verdiği zenginliğin sarhoşluğu ve azgınlığı ile Şeytanın ve nefislerinin esiri olmuş durumdalar. Kendi ırkından kendi dininden olanlara bile ciddi bir yardımları yok… Zaten Mısır olayında da mazlum halka değil de cuntacılara Suud’un ciddi para yardımları yaptığını biliyoruz….Bu ülkelerin halklarına bir şey demiyorum ama yönetimler olarak üstlerine düşen vazifeyi yapmadıkları gibi yer yer mazlumların ezilmesine el altından destek verdiklerini görüyoruz. Bunu da krallıklarının saltanatlarının sarsılacağından korktukları için yaptıklarını biliyoruz.

Bu müstemleke ülkelerden bir numara olmayacağını bildiğimiz için yine ne  varsa bizim ülkemizde var diyerek devlet büyüklerimizden istirham ediyorum. Ne olur Doğu Türkistanda feveran eden, katledilen masum sabiler,  pir-i faniler aşkına devlet düzeyinde ekonomik ambargo mu koyuyorsunuz veya, başka siyasi ticari tehditler mi yapıyorsunuz…Birşeyler yapın. Ne tuttuğumuz oruçtan ne kıldığımız namazdan manevi bir hissiyat içine giremez olduk.

 

Orada o çocukların kemikleri kırılırken kakara kikiri iftarlar yapılması zoruma gidiyor…Ramazan eğlenceleri zoruma gidiyor. Ramazan eğlencesi ne demek ya…Neyin eğlencesi yapılıyor. Putperest orada katliam yapıyor, kardeşlerimizi öldürüyor. Bunları hesabı bize sorulmayacak mı?

Televizyonlarda neden bu konu işlenmiyor da sakız orucu bozar mı lüzumsuzlukları ile millet uyutuluyor. Şöyle televizyon kanallarına bir bakıyoruz biri oradan Cüneyd-i Bağdadinin menkıbesini anlatıyor, diğeri Beyazıt- Bestami’nin seyr-i süluk olayını, bir başkası eşinizi stres atmak için dövebilirsiniz sohbetini yayınlıyor, bir başkası kıssalardan  ekranı masalcı amcanın dükkanına çevirmiş yanında ilahi söyletiyorum kandırmacısıyla bir türkücü çıkarmış…vs …vs

 

Tüm bunlar dini tebliğ ediyoruz aldatmacasıyla yapılıyor…Ama hiçbirinde Türkistandaki zulme milletin dikkatini çekme kaygısı yok….Kardeşim bugün onlara yarın bize gelecek bu zulümler…Tüm küffarın gözü cennet ülkemizde…Ne zaman uyanacaksınız yahu…

 

Haydi o devamlı menkıbe anlattığınız kanallardan halkı kıyama geçirin, devlete mailler göndersinler, müracaatlarda bulunsunlar, sivil toplum örgütlerini harekete geçittirin. Yayınları 3-5 gün Türkistandaki zulme dikkat çekmeye yönelik yapalım…..Olmaaaaz o zaman reyting düşer değil mi?

 

Haydi kanallardan ilan edin deyin ki Bir Türkistanlıya sahip çıkmakla alacağınız sevap her şeyden daha fazladır deyin…Hani def-i mefasid celb-i menafiden hayırlıydı. (Zulmü/kötülüğü def etmek en büyük hayırdı)

Televizyonların çok hassas dindar programcıları! Kamuoyunu, devleti bu zulme ciddi yaptırımlar yapılması noktasında harekete geçirin. Size dua edeyim, hep hürmetle anayım sizi…

Haydi bir şeyler yapalım içim daralıyor…Ne olur Gazzye, Suriye’ye gösterdiğimiz hassasiyetin onda birini buradaki çaresiz kardeşlerimize gösterelim.

 

Adnan Zeki, Ekran Fatihi Hocalara Soruyor:

 

Hocalarım! Zulme sessiz kalmak orucu bozar mı?

 

GÜZEL TÜRKİSTAN 

Güzel Türkistan sana ne oldu? 
Seher çağında güllerin soldu 
Bağ bahçeden berbad, kuşlarda feryat 
Hepisi bir mahzun...olmaz mı dilşad? 
Bilmem niçin kuşlar uçmaz bahçelerinde...? 

 

Birliğimizin sarsılmaz daği 
Ümidimizin sönmez ışığı 
Birleş ey halkım, gelmiştir çağı 
Bezensin şimdi Türkistan bağı 
Uyan halkım, bitsin artık bunca zulümler. 

 

Adnan Zeki Bıyık

Kırklareli Müftü Yardımcısı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.