Temiz Erkekler, Temiz Kızlara

Temiz Erkekler, Temiz Kızlara

Rabbimiz kullarını en iyi bilendir. Kullarına en merhametli olandır. Merhametinden dolayı kullarına peygamber ve kitap göndermiştir. Kıyamete kadar gelecek bütün kullarına hiç eskimeyecek olan Kur'an'ı Kerimini emanet etmiştir. Korumasını da kendi üzerine almıştır. Daha önce emanete sahip çıkamayan, Musevilerin ve İsevilerin durumuna düşmeyelim diye.

Günde en az kırk defa bilincimizi tazeliyor. Hidayet üzere olmamız, gazaba ve dalalete uğrayanlardan olmamamız için duamızı ibadetimizin içine yerleştirmiş. Bizi koruma altına almış. Buna rağmen insanoğlu unutkan olduğundan bu korumadan çıkarak, nefsine uyup sapıtabiliyor.

En büyük düşmanımız nefsimizdir. Bizi Rabbimizin yolundan ayıran, şeytana kul köle yapan da odur. Rabbimiz zinaya götüren yolları bizlere yasaklamış. Zinaya yaklaşmayın diye uyarmış. Gözlerimizi harama bakmaktan sakınmamızı emretmiş. Evlenmeyi teşvik etmiş. Evlenemeyecek olanları evlendirmeleri için müminlere görev yüklemiş.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da en güzel modeli Sevgili Peygamberimiz (sav) oluşturmuş. Evlenmiş, evlendirmiştir. Evliliği sona erdirecek tehlikelere karşı bizi uyarmış. Bu konuda en ince ayrıntıya kadar açıklamalarda bulunmuş.

Bugün yuvalarımızı yıkan, çocuklarımızı yetim bırakan günahların başında zina geliyor. Bu beladan korunmak için takva azığı ile beslenmemiz ve takva elbisesi ile giyinmemiz gerekiyor.

Takva elbisesi ile giyinenler, gözlerini haramdan sakınırlar. Yolda yürürken bile namahreme bakmazlar. Bilirler ki birinci bakış lehlerine, ikincisi aleyhlerinedir. Tek başlarınayken bile ikincilerinin Allah olduğu şuuruyla yaşarlar. Sanal âlemde Rablerini unutmazlar.  

İş yerlerinde çalıştırdıkları hanımlarla ilişkilerinde Allah'ın sınırlarını çiğnemezler. Çalıştırdıkları hanımların kıyafetine bile dikkat ederler. İnsanların günah işlemesine sebep olacak şekilde tahrik edici olmasına müsaade etmezler. Kendileri de onlarla yalnız kalmamaya dikkat ederler. Çalıştırdığı sekreteri ile yalnız başlarına kaldıklarında üçüncülerinin şeytan olacağını bilirler. Konuşurken kalplerin fesadına sebep olabilecek türden konuşmazlar. Şerre sebep olanın da yapan gibi günah kazanacağının şuurundadırlar.

Zinaya götürecek fiillerden biri de el ele tutuşmaktır. Takva elbisesi ile giyinmiş olanlar, namahrem ile tokalaşmazlar. Bilirler ki onların kendi nefsinden daha çok seven Efendileri (sav) onları bu konuda uyarmıştır. El ele tutuşmayı, cehennem ateşinden bir koru eline almak gibi teşbih eder. Ondan sakınmalarını emreder. Kendisi de hayatı boyunca bir tek namahrem kadının elini tutmamıştır. Biat etmek için elini uzatanlara elini vermeden biatlerini kabul etmiştir. İnsanların kalbi en temiz olan, terbiyesi Rabbince yapılan, en güzel örnek böyle yaptıysa gelin gerisini siz düşünün. Rabbince korunan bu fiilden bu kadar sakınıyorsa, bizim ne kadar sakınmamız gerektiğine siz karar verin.

Bütün bunları uygulamak çok zor diye düşünenler olabilir. Maalesef bu meselelerdeki kaçamakların nelere mal olduğunu hepimiz biliyoruz. İletişim imkânlarının da yaygınlaşmasıyla nice insanlar günah çukuruna yuvarlanıyor. Dünyaları da ahiretleri de kararıyor. Vicdanlar ızdırapla kıvranıyor. Okuduğum bir anket eğer doğru ise geleceğimiz adına çok endişeliyim. Lise öğrencileri ile yapılmış bir ankette, zina bataklığına düşen öğrencilerin oranı dudak uçuklatacak kadar vahim. Sapık ilişkiye düşenler de hiç azımsanmayacak kadar fazla.

Halkın arasında erkeklerin evlilik öncesi bu tür ilişkileri çok fazla yadırganmıyor. Müsamaha ile karşılanıyor. (Kur'an terbiyesi ile yetişenler bu sözün muhatabı değildir.) Kendilerince bir de fetva uydurmuşlar. Evlenince Allah bu günahları affedermiş(!). Hangi kitaptan okudun, hangi hocadan dinledin gafil kardeşim? Kim söyledi bu iftirayı sana? Sen Allah'tan korkmaz mısın? Allah bu belaya yaklaştıran bütün yolları kapatmıştır. İşte Kur'an elimizde aç ve oku. Oku da kendine çeki düzen ver. Sakın şeytanın ve nefsin tuzağına düşme. Sonra çok yanarsın ama iş işten geçmiş olur. Kendine yazık etme. Burada anne babaların da büyük vebali var. Çocuklarımızın midesini ve sırtını düşündüğümüz kadar ahiretlerini de düşünsek bunlar yaşanmayacak.

Anne babalar oğlunu evlendireceği zaman namuslu bir gelin adayı ararlar. Peki, hiç düşündük mü bizim oğlumuz ne kadar iffetli diye? Namuslu bir kızla evlendirelim ki belki yola gelir diye kendi yapamadığımızı elin kızından bekliyoruz. Netice itibariyle bir ailenin de hayatını karartabiliyoruz.

Erkek kardeşim, evleneceğin zaman başkasıyla, gezip tozmayanı, namuslu olanı arıyorsun. Peki, sen ne kadar buna layıksın hiç düşündün mü? Evleneceğin hayat arkadaşından beklediğin temizliği niçin kendinde muhafaza etmiyorsun? Kendine yapılmasını istemediğini Müslüman kardeşine de reva görme.

Asr-ı saadette zina düşüncesi nefsini meşgul eden bir genç durumunu Efendimize (sav) anlattı. Derdine deva aradı. Allah Rasulü (sav) ona nasihat etti ve ardından da dua. Anlatıldığına göre ondan sonra bu genç, ashabın en hayâlısı oldu. Efendimiz (sav) ona şöyle demişti:

“Zina edeceğim kimse birinin anasıdır, hanımıdır, bacısıdır veya kızıdır. Sen annenle, hanımınla, bacınla veya kızınla birilerinin bu kötü fiili işlemesini ister misin?”

Aynada kendimize bakalım. Biz ne kadar temiziz? Bizi Rabbimizden uzaklaştıracak, cehenneme yaklaştıracak bu kötü fiillerden nefsimizi ve sevdiklerimizi koruyalım.

Temiz erkekler, temiz kızlara demiyor mu Rabbimiz?

Kalbimizin baharı Kur'an'dan şifa reçeteleri:

“Zinâkâr erkek; zinâkâr veya müşrik bir kadından başkasıyla evlenemez. Zinâkâr kadın da zinâkâr veya müşrik bir erkekten başkasıyla evlenemez. Çünkü bu (evlenme şekli) mü’minlere haram kılınmıştır.” (Nur Suresi, ayet.3)

...Mü’minlerden namuslu/iffetli kadınlarla sizden önce kendilerine kitap verilenlerden namuslu hür kadınlar, -(siz) namuslu/iffetli, zinaya sapmamış ve (onları) gizli dost da edinmemiş olarak- kendilerine mehirlerini ver(ip nikâh ed)ince (size helaldirler). Kim (İlâhî hükümlere) inanmayı kabul etmez/inkâr ederse, onun (bütün) ameli boşa gitmiştir. O âhirette de zarar ve ziyana uğrayanlardandır.” (Maide Suresi, ayet.5)

Selam ve dua ile…

Kardeşiniz

Ahmet Bulut

www.ahmet-bulut.com

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.