İslamcı liderin düğünü nasıl olmalı tartışması

BU fotoğraflara lütfen dikkat...

Bunlar "Bir düğün gecesi"nin fotoğraflarıdır...

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, oğlunu evlendiriyor... Yani bu bir "Ahmedinejad usulü düğün merasimi"dir...

Alçakgönüllülüğün tavan yaptığı bir ev... Bağdaş kurup birkaç eş dostla muhabbet... Namaz vakti gelince Ahmedinejad"ın imamlığında namaz... Muz, elma ve portakaldan oluşan ikram...

Eğlence yok... "Gelin Hanım" yok... Kadınlar yok...

Batılı yaşam tarzını benimsemişler, bu hayli yadırgatıcı tabloya bakıp, "Bu nasıl düğün birader" diyebilirler...

Onları yakalayan "aşırı sadelik" değil de "büyük bir eksiklik" duygusu olabilir...

Ama gelin görün ki bu düğün fotoğrafları, Türkiye"deki İslami camiada çok farklı bir tartışmayı başlattı.../_np/8742/5628742.jpg

Düğün fotoğraflarındaki "yadırgatıcı" taraflara, yani eğlencesizliğe, kadınsızlığa, "hayattan çok ölüme yakın durma" olayına yoğunlaşmayan İslamcılar, fotoğraflardan yola çıkarak "İslamcı bir lider nasıl olmalı?" tartışmasını başlattılar.

Dergiler, bloglar, internet siteleri, kahveler, kitabevleri şimdi bu türden bir tartışmayla çalkanıyor...

Saadet"te kalanlar ya da AKP"ye kafa tutan bağımsız İslamcılar, "İşte Müslüman bir lidere yakışır düğün böyle olur... Şatafatçı AKP"liler bundan ders alsın" diyorlar.

AKP"liler ise hemen, "Bırakın bunları da siz Erbakan"ın kızının Çırağan"daki şatafatlı düğününü anımsayın" tepkisini koyuyorlar.

Olayı "Şii-Sünni ayrımı" perspektifinden değerlendirenler de var... /_np/8743/5628743.jpg

Mesela, fotoğrafların "Acem oyunu" olduğunu söyleyip, propaganda amaçlı sızdırıldığı saptamasını yapıyorlar...

Buna karşılık "Ayrımcılık yapmayın" diye uyaranlar çıkıyor...

Bazıları ise "Ahmedinejad keşke ehl-i sünnet olsaydı" şeklinde temennilerde bulunuyor...

Uzun lafın kısası...

Bugünlerde İslami kesimin derinliklerinde Ahmedinejad ile Erbakan, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül arasındaki farklar üzerinden tartışma yapmak pek moda...

Değinmeler

OLAY YERİ İNCELEME "Adını açıklamayan bir Bakan dedi ki" meselesine dün bir dedektif edasıyla yaklaşmıştım... Bugünse "olay yeri inceleme" ekibi gibi davranıyorum... Ve diyorum ki: Ey Ankara gazetecileri! İngiltere Sefarethanesi"nde Kraliçe için düzenlenen törene katılan bakanların listesini çıkarın... "Adını açıklamayan geveze bakan onlardan biridir."

HAC TORPİLİ CHP"li Önder Sav"a "Hacca gitmek istiyorum" diyen, ancak Sav"dan gayet saygısız bir muamele gören CHP"li Mustafa Amca"ya bir torpil yapılamaz mı? Hac olmuyorsa da Mustafa Amca"yı umreye gönderecek bir hayırsever çıkmaz mı?

BU NASIL KURUL Yargıtay Başkanlar Kurulu, hükümeti hedef alan bir bildiri yayınladı... Benimse kafama takılan şudur: Çok üyeli bu koca kurulda acaba farklı düşünen bir tek üye bile yok mudur? Nasıl oluyor da bütün üyeler, uzun, upuzun bir metinde mutabık kalabiliyorlar? Nasıl oluyor da bütün üyeler, çok tartışmalı konularda fikir birliğine varabiliyorlar? Koskoca kurul, nasıl oluyor da "koro" haline gelebiliyor?

Önceki ve Sonraki Yazılar