Ahmet Müfit KUTLU

Ahmet Müfit KUTLU

GÜBRE BÖCEĞİ NİYE YARATILDI ?

B.

 

 

GÜBRE BÖCEĞİ NİYE YARATILDI ?   

 

 

Halk arasında “ .ok “ böceği  de denilen bu canlı üzerine düşen görevi kusursuz bir şekilde yerine getirmek için programlanmış . Gübre böceklerinin 350 bin türü olduğu tesbit edilmiş , içlerinde ‘scarap’ isimli bir aile var ki tüm türlerin yüzde onunu oluşturuyor .

 

Eski Mısır’lılar bu böceklere tapınmışlar , kutsal saymışlar , süs eşyalarında model olarak kullanmışlar . Bu böcekler çim , tahıl yedikleri gibi hayvan ölüsü ve dışkı yemek onlar için zorunlu ihtiyaç olmuş .

Gübreleri top haline getirip yuvarlayan .ok böceklerini seyreden bir adam bu ilginç manzara karşısında dayanamamış .

“ Ey Allah’ım ! Bu  .ok böceklerini ne diye yarattın ? “

Bir zaman sonra adam hastalanmış .Gitmediği hekim , içmediği ilaç kalmamış . Çare yok .. Kim ne söylerse yapmaya hazır , perişan , ümitsiz bir halde iken biri demiş ki “ Gerçekten şifa bulmak istiyorsan .ok böceklerini kaynatıp suyunu içeceksin . Sabah akşam düzenli bir şekilde suyundan iç .”

Adam denileni yapmış ve kısa sürede olacak ya , Allah’ın izniyle  şifa bulup kurtulmuş .

 Yıllar sonra çıktığı bir deniz yolculuğunda gemi  bir fındık kabuğu gibi azgın dalgalar arasında sallanmaya başlamış  fakat bizim yolcuda ne ses var ne heyecan …Köşeye büzülmüş , dev gibi kabaran dalgaları , sükunetle seyrediyor . Yolcular perişan , çocuklar ağlaşıyor , herkes kendi dinince dua ediyor . Yanındaki yolcu :

 “ Be adam , demiş ; sen de Allah’a dua edip yalvarsana .”  “ Yooo , demiş adam ; ben bir zamanlar .okları yuvarlayıp götüren acayip böceklere bakıp “ Allahım , bunları niye yarattın ? “ diyerek  O’nun işine karışmıştım . O da bana şifa bulmam için .ok böceklerinin  suyunu içirdi . İyileştim . Ben haddimi bilirim . Allah , gemiyi de , fırtınayı da  ne yapacağını iyi bilir . Ben asla O’nun işine karışmam .”

 

Fırtına bir süre sonra dinmiş , gemi ve yolcular selamete ermiş .

 

Gübre böcekleri milyonlarca yıldan beri evrimleşmeden soylarını türetip , çevreyi temizleyip , yaşamaya devam etmişler . Hiç kimse işlerine karışmadığı gibi bir de onları bilimsel  incelemeye almışlar . İnternet sitesi kurmuşlar . ( www.museumunl.edu/research/entomology/index htm.)

 

Allah , yarattığı her şeyi programlayarak yaratmış. Kainatta o kadar mükemmel ilahi bir denge vardır ki bunlardan birinin insan eliyle bozulması durumunda hemen bir şeylerin aksadığını fark etmek mümkündür .

Canlılardaki mükemmellik sonradan oluşmamıştır . Yaratmanın her çeşidini bilen , programlayan Allah (cc) o canlıyı daha ilk anda istediği gibi programlamış bulunduğu ortama uydurmuştur  .

 

İnsanlara da akıl nimetini vermiş , dünyayı hizmetine sunmuştur .

 

İnsan denilen canlı , ya haddini bilir , itaat eder ve ebedi mutluluğa kavuşur ya da isyan ederek , Allah’a kafa tutarak pislikle boğuşur  .

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.