28 ŞUBAT’A GİDEN YOL

1995 yılı Nisan, Mayıs aylarında Mayın Filosu Kafeteryası Muhasebe kısmını yönettiğim dönemde Kafeterya ekibinde Mayın Filosu İstihbarat Şube’de görevli bir personel daha vardı.

Ay sonu bilançoyu hazırlayıp ekibin ve Kantin Başkanı’nın imzalarını aldıktan sonra Mayın Filo Komutanı’na onaylatıp ilgili ayın işlemlerinin tamamlıyordum.

İstihbaratta görevli Astsubay’a imza için uğradığımda bir koşuşturma ve telaş dikkatimi çekmişti. Hayırdır bu telaş nedir diye sorduğumda “ Batı Çalışma Grubu (BÇG) İstihbarat Tatbikatı var” diye ağzından kaçırdı. Kısaca hafızamı yokladım, fiili ve plan tatbikatlarını hatırlamaya çalıştım, listelere bu isimle bir tatbikat hatırlayamadım. Peki kimler görevli diye karşı istihbarat yapmak istedim. Ne maksatla sorduğumu anlamadığı için görevli personelin isimlerini verdi. İsimler üzerinde kısa bir analiz yaptığımda bunun bir tatbikat olmadığı ve personeli fişleme operasyonu olduğu çok acıktı.

Özellikle Mayın Filo İstihbarat Şube Müdür Vekili Üsteğmen çok dikkatimi çekmiş, kafeteryada namaz kıldığım tahta seccademi görüp görevli erlere bu seccade kimin diye sorduğunu, bana ait olduğunu öğrendiğinde ise söyleyin kaldırsın dediğini bu gün gibi hatırlıyorum. Ben seccademi asla kaldırmadım. Çünkü kanunen namaz kılmak hiçbir zaman suç olmadı. Ama ahlaksız bir grup dindarlara sürekli baskı kurmaya çalıştı. Baş edemedikleri için BÇG ile tezgah kurup ordudan uzaklaştırma yolunu buldular. Zamanın Cumhurbaşkanı Demirel sürekli laiklik elden gidiyor yaygarası ile bu sürece çanak tuttu. Dinden uzak Genelkurmaybaşkanı ve kuvvet komutanları ise bu yaygaranı gazına geldiler. Astlarına baskı kurup dindar avına giriştiler. Çünkü onların nazarında İslami hassasiyeti olan personel tehlikeli idi.

28 Şubat’ın baş kahramanı zamanın Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya 1995 tarihinde Donanma Komutanı idi ve asla dini eğilimlere taviz vermeyen bir tavrı vardı.

Rahmetli Erbakan Başbakan olduğunda içkisiz sofraya oturmam diyecek kadar içki müptelası idi.

Donanmada o yıllar alabildiğine bir içki müptelalığı var idi. Her Cuma günü öğlenden sonra “Happy Hour” adı altında mesai saatlerinde içki partisi düzenlenirdi. İçki içmeyenler dışlanırdı. Happy hour vakti benim görev yerim standarttı, nizamiyede geçici nöbet.

28 Şubat davasın sanıklarından Çetin Doğan Batı Çalışma Grubu ispiyon fişleme örgütünün Rahmetli Erbakan’ın kurdurduğunu iddia ediyor.

El insaf. Batı Çalışma Grubu (BÇG) 1995 yılında kurulu.

1995 Nisan Mayıs aylarında Erbakan Başbakan değildi. Refahyol hükümetinde Başbakan olan Necmettin Erbakan, 28 Haziran 1996’da başlayan Refahyol hükümetiyle yaklaşık 1 yıl iktidarda bulundu.[1] Yazımın başında da belirttiğim gibi Mayın Filosu İstihbarat Astsubayı ağzından kaçırdı.

Bu yalanların sonu gelmez; doğrusu ne demedikçe.

 

Ahmet TÜRKAN

HABERNAME

ahmetturkan@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum