BAŞÖRTÜLÜ VEKİL

Hakları elinden DSP zihniyeti tarafından gasp edilen Vekilimiz Merve Kavakçı Hanımefendi’nin başına gelenler ve dahi diğer binlerce baş örtülü hanımefendinin gasp edilen hakları yavaş da olsa geri gelerek insanlık onurlarını yaralayıcı ithamların geride kalması memnuniyet verici bir gelişmedir.

3 vekilimiz başörtülü olarak Meclisteki görevlerinde yer almak için hazırlık yapıyorlar. İnşaallah artık eski bağnazlıklar sona erecek, baş örtüsünü destekleyenler dik duracak ve şer; artık haklı olmaktan def olup gidecektir.

Haklı olanlar haklarını savunmaktan imtina edip geri durdukça haksızlar kendilerini haklı sanmaya devam ediyor.

Gezi olaylarındaki çıkışları hep birlikte izledik. Bir avuç anarşistin ortalığı nasıl talan ettiğine şahit olduk. Hala aynı tavırlarını sürdürüyorlar.

İnsan onuruna yakışmayan, sistemi bozan, toplumu rahatsız eden taşkın hareketler hak oluyor, kişilik haklarını koruyan, kadının izzetini yükselten başörtüsü haksız talep olarak görülüyorsa bunda ciddi bİr problem vardır. CHP zihniyeti aynı DSP zihniyeti gibi köhne yaklaşımlarını devam ettireceklerinin mesajını veriyor.

Bayan Milletvekilimiz Sevde Bayazıt Kaçar Hanımefendiyi TV haberlerinde izledim. Hala endişesi var.

Merve Kavakçı Hanım’a yapılan saldırıya karşı vekil arkadaşları dik durabilselerdi, en azından saldırıyı püskürtme cesareti gösterebilselerdi şimdi durum çok daha farklı olurdu.

Sayın vekiller, eğer demokrasiye inanıyorsanız, eğer bizi temsil ettiğinize inanıyorsanız, eğer haklarımızı helal etmemizi istiyorsanız başörtülü vekilleri ezdirmeyin, saldırılara fırsat vermeyin.

Bu iş sokaklara taşmasın.

Müteveffa Başbakan Bülent Ecevit’in cebinden çıkartarak okuduğu bir metin vardı.

Hatırlarsınız.

“Şu kadına haddinin bildirin”

Kendi inisiyatifi ile bile söyleyemedi de cebine sıkıştırılan kağıttan okudu.

Artık böyle saldırılara, kışkırtmalara sessiz kalmayın.

Haklının hakkını savunacak kadar cesaretiniz olsun.

 

Ahmet TÜRKAN- HABERNAME

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum