KUZEY IRAK’A OPERASYON VAKTİ GELDİ

Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden küstah bir tepki geldi. Talabani'ye bağlı Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) partisinin politbüro üyesi Mala BahtiyarPeşmerge'nin TSK'ya karşı koymak için Afrine destek birlik göndermeye hazır olduklarını belirtti. [1]

Bu şu demektir., Türkiye’nin bunca yardımına rağmen ihanette sınır tanımıyoruz, aslında teröristlerden farkımız yok demek istiyorlar.

Yani artık, Musul, Kerkük, Süleymaniye ve Erbil de milli davamız olmuştur.

PKK’nın kandilde ve diğer Kuzey Irak Bölgelerinde yerle bir edilme vakti çoktan gelmiştir.

Şimdiye kadar Kuzey Irak’a uzatılan zeytin dalının sapını gösterme vakti gelmiştir.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi eğer Afrin’deki teröristlere yardım için bir harekete kalkışırsa bu kendilerinin oluşumunu direk şaibeli hale getirir ki Türkiye’nin halkoylamasına karşı çıkmasının ne kadar isabetli olduğunu ispat eder ve artık bizim için Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi diye bir tanım kalmaz.

Sıradaki operasyon Kuzey Irak’a planlanır. İngilizlerin Lozan’da al takke ver külah oyunları ile sonradan görüşelim yalanları ile oyaladığı ve Şeyh Said isyanı aldatmacası ile Irak’a bıraktırdığı Musul - Kerkük üzerinde hak sahibi olmamızı gündeme getirir.

Cumhurbaşkanımızın Yunanistan ziyaretinde dile getirdiği Lozan’ı masaya yatırma teklifi bu sefer başkalarının onayı olmadan masaya yatırılır ve meşru haklarımızın geri alınmasını gündeme getirir.

40 yıla yakındır PKK’ya hamilik eden Kuzey Irak işlediği suçlarla yüzleşir ve bedelinin öder.

Irak ordusunun önünden kaçan Peşmerge’nin hayasız çıkışının da sonu gelir.

Irak’ta rahatlar, Türkiye de rahatlar. Pislikler temizlenir.

Zaten bizim olan petrol sahaları da tekrar iade olmuş olur.

Bu ne demek derseniz, Irak’ın toprak bütünlüğü fiziken ve de fiilen ABD eli ile bozulmuş durumdadır. 1991 yılında yaşanan Körfez Krizinde ABD 32. Paralelin Kuzeyinin “Uçuşa Yasak Saha” ilan ederek fiilen Irak’ın toprak bütünlüğünü bozmuştur.

Türkiye’nin Kuzey Irak teröristlerine yapacağı operasyon ile Kuzey Irak (Musul –Kerkük) terör yuvaları kurutulmuş ehil ellere geçmiş olur.

Benden söylemesi.

 

Ahmet TÜRKAN - HABERNAME

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.