SİYASETTE İKAME YASASI

Bazı siyasi partiler ömrünü doldurduğunda yerini başkaları alır. Ya da iyi yönetilmediğinde alternatifler hemen ortaya çıkar. ANAP aynı süreci yaşadı. 8. Cumhurbaşkanı  Merhum Turgut ÖZAL görevi devredince yerini maalesef kimse dolduramayınca sonuçta küçüle küçüle kapanma noktasına geldi ve kapandı. Süleyman Demirel Üniversitesinde okuyan bir öğrenci isim hakkını aldı ve sembolik olarak ANAP’ı devam ettiriyor. İleride seçimlere girmeyi düşünüyormuş.

(Doğru Yol Partisi) DYP aynı akıbetten kurtulamadı. (Demokrat Parti) DP çatısı altında birleşse de sonuçta DP’de şu anda sıfır noktasında dolaşıyor.

(Saadet Partisi) SP’yi de aynı örneklemenin içine katabiliriz. (Demokratik Sol Parti)DSP için de aynı şeyi söylemek mümkün.

Siyasi yapı halkın beklentileri paralelinde kendi yolunu çiziyor.

MHP için henüz erken olmakla birlikte,  HEPAR ve Emekli General Osman PAMUKOĞLU MHP’yi aynı eksene çekecek ve sıfırlayacak gibidir. Bunu daha önceki yazılarımdan birinde belirttiğimde bazı Ülkücü tanıdıklarımdan epeyce tepki almıştım. Öyle bir şey imkansız diyorlar idi.

Dün Denizli’de MHP’li ve HEPAR’lı gençlerin kavga ettiklerini okuyunca izlenimlerimin doğru olduğunu bir kez daha görmüş oldum.

Haberi kısaca hatırlatayım.

“Denizli'de HEPAR Gençlik Kolları üyeleri Türkçülük Günü kutlamaları kapsamında Delikliçınar Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Bu sırada kan bağışı kampanyası nedeniyle meydanda bulunan Ülkü Ocağı üyeleri, HEPAR üyelerinin yaptığı açıklamaya sloganlar atarak destek verdi.

Ancak Ülkü Ocağı üyeleri, HEPAR'ın basın metninde,''Abdullah Öcalan'ın DSP-MHP döneminde yakalanması ve asılmamasının'' eleştirildiği ifadelerin yer alması üzerine HEPAR'lılarla tartışmaya başladı.

Tartışma daha sonra arbedeye dönüştü. Meydanda görev yapan polis ekipleri olaya müdahale ederek tarafları ayırdı. Olayda yaralanan ve gözaltına alınan kimsenin olmadığı öğrenildi.”[1]

Bu şu demektir. MHP 12 Eylül referandumunda CHP tarafında yer almakla çok büyük bir siyaset hatası yaptı.

Kendi idealleri ile çatıştı. Karşı olduğunu söylediği vesayet zihniyetinin yanında yer aldı. Şu anda 12 Haziran seçimlerinde baraja takılır mı takılmaz mı hesabı yapılıyor. Anketler kritik noktaları işaret ediyor. Anlaşılan HEPAR bunu gördü ve MHP’nin sloganlarını kullanmaya ve yavaş yavaş yerleşmeye başladı.

Hani halk arasında bir deyim var. Doğa boşluk kabul etmez. Bu bir gerçektir.

Siyaset de boşluk kabul etmeyecektir. Gidenin yerine birini bulacaktır.

Seçim sonuçlarını gördüğümüzde sanıyorum bu konuda tekrar bir değerlendirme yapıp şimdiki öngörülerimizin ne kadar teyit edildiğinin takipçisi olacağız.

 

Ahmet TÜRKAN -Habername

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum