SUSMAN GÜZELDİ

Antalya Milletvekili Deniz Baykal eski formunu yakalamış gözüküyor. Birkaç gündür farklı üslubu ile verdiği demeçleri ile gündemde.[1]

16 Ocak 2013 tarihinde aşağıdaki yazımı hazırlamış fakat yayınlamamıştım. Anlaşılan o ki vakti bu gündür. Hiç değiştirmeden….

Buyurun…

*******

BİLİNÇLİ SUSKUNLUK

Bilinçli suskunluk elbette bilinçsiz suskunluktan iyidir.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtsız bırakarak "Bilinçli bir suskunluk içindeyim" dedi.[2]

Bu günlerde mecliste bilinçsizce konuşanlar olduğu gibi, her yaptığı, her konuştuğu facia olanlar, konuşacak yüzü olmadığı halde konuşanlar, konuşacak yüzü olmadığı için ar edip susanlar da var elbette. İsim vermeye gerek yok. Millet kimlerin konuşmaya yüzü olmadığını biliyor. Yüzü olmadığı halde çemkirenleri de.

Şu terör belasını defedelim de ondan sonra konuşmaları sanırım daha neyiniz eksik modunda izleyip değerlendirebileceğiz.

Baykal haklı. Bir kere bilinçsiz bir hareket yaptı, Genel başkanlığı kaptırdı. Bir bilinçsiz hareket daha yaparsa sanırım Antalya Milletvekilliği de gidiverir.

Aslında konuşup ta ne olacak. Doğru söylese Kılıçdaroğlu’nun ekmeğine yağ sürecek. Yanlış söylese bu sefer de Kılıçdaroğlu’ndan azar işitecek. Teamüller gereği yani.

En iyisi susmak.

Pdişahın biri divanda konuşmayan vezirlerinden birine sormuş.

-          Vezirim neden konuşmazsın_

Vezir cevabı yapıştırmış.

-          Padişahım…! Doğru söylesem sizin şerrinizden korkarım, yanlış söylersem Allah’ın gazabından. En iyisi susmak.

Yani susmak Baykal’ın dediği gibi bilinçli olmalı. Öyle bilinçsiz susmak da ne demek?

Sustun mu… adam akıllı susacaksın ve de bilinçli olacaksın. Ajan falan gibi yani.

Bakanlar bu adam kesin bir şeyler biliyor, ama konuşmuyor…! Demeliler.

Yoksa susmanın faydası olmaz.

TRT 1 de yayınlanan 80’ler dizisinin Susmuş’unu bilirsiniz. Ne söylerlerse söylesinler tek kelime konuşmuyor. Polis bile konuşturamadı.

Sustun mu öyle susacaksın. Yani bilinçli olacaksın.

Sayın Baykal sakın konuşmayın. Böyle çok iyi.

 

Ahmet TÜRKAN -  HABERNAME

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum