Burası Almanya

Mısır asıllı Merve Şerbini’nin Almanya’daki Dresden Eyalet Mahkemesi’nde katledilmesinin 10. Yılı. Bu cinayet,  İslamofobik ve ırkçı motifleri içerdiğine rağmen kamuoyuna yeterince böyle sunulmayarak münferit bir olaymış gibi yansıtılmaya çalışıldı.

Merve Şerbini olayı:

merve.jpg

Mısır asıllı 32 yaşındaki eczacı Merve Şerbini, Dresden kentinde yaşıyordu. Şerbini, 2008 yılında gittiği oyun parkında 28 yaşındaki Alex W.’den, başörtüsü sebebi ile ırkçı hakaretler ve küfürler işitti. Uğradığı saldırıya sessiz kalmayan Şerbini, tanıkların da desteği ile olayı yargıya taşıdı. Mahkeme saldırgana 780 avroluk para cezası verdi. Savcı yeterli bulmadı ve dosyayı üst mahkemeye sevk etti.

Bu ise Şerbini ve karnındaki 3 aylık bebeğinin sonu oldu. Mahkemede ifade veren genç kadın salondakilerin gözleri önünde zanlı Alex W. tarafından 18 kere bıçaklanarak katledildi.

Vahşet bu kadarıyla bitmedi.

Eşinin yardımına koşan Okaz ise polisler tarafından saldırgan sanılarak ayağından vuruldu. Şerbini’nin; adalet dağıtılması gereken ve üst düzey güvenlik önlemelerinin alındığı bir yerde öldürülmesi, eşi benzeri görülmemiş bir skandala, Almanya ev sahipliği yapmış oldu.

Resmi makamların ve Alman hükümeti ise bu İslamofobik ve ırkçı saldırı karşısında sessiz kaldı. Üstelik bu cinayet pek çok basın organı tarafından münferit bir olaymış gibi yansıtılmaya çalışıldı.

Irkçı ve İslam düşmanı hislerle işlenen bir suçu; başka taraflara çekmeye çalışmak ve cinayetin arka planındaki düşünceyi göz ardı etmek hayati bir hatadır. Bu tip olaylara sessiz kalınarak, Müslümanlara yapılan saldırılarda cılız tepkiler vererek, çifte standart uyguladıkları açık. Böylece günden güne Müslümanların güvenini kendileri kaybetmiştir.

Onu ’da geçtim. Olayın dehşet verici detaylarını ört bas ederek bu ırkçı katliamını resmen benimsemiş oldular.

Müslüman Toplumu adına bu dehşet verici Skandal detayların hesabını sormaktan vaz geçmiyorum ve her yıl inşallah hatırlatmaya devam ediyorum.

  • Saldırgan, güvenlik önlemi üst düzeyde olan bir mekâna, bıçakla nasıl girebilir?
  • Mahkeme salonunda şiddet önlemek için eğitilmiş personeller, yani görevli polisler varken, bu Adi Katil, hiçbir müdahale olmadan Merve el Şerbini’yi 18 kere nasıl bıçaklayabilir? Polisler neden müdahale etmediler?
  • Irkçı katil Alex W.’nin, Şerbini’yi bıçakladığı sürede durdurulmamasını rağmen, eşinin onu kurtarmaya koştuğu anda neden vuruldu? Katil mi korunmak istendi?
  • Tüm bu skandal ihmallerden neden özür dilenmedi?

Bu acının yıl dönümünde başta Merve Şerbini olmak üzere tüm ırkçı saldırı kurbanlarını rahmetle anıyorum.

 

https://www.facebook.com/Yazar.Agirbas

https://www.instagram.com/agirbas.arif

https://www.arifagirbas.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum