Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

Çatı ittifakını çatırdatan kulis

Gündem yoğun. Kulisler de oldukça hareketli.

Ancak önce şu illegal dinlemelere değineceğim…

Sanal Selam Örgütü kapsamında yapılan hukuksuz dinleme listesinde ismim yer aldığında “Olayın arkasında Mossad var. İçimizdeki uzantılarına bizi dinlettiler. Dinleme kayıtlarının bir kopyası çoktan İsrail’e ulaştırılmıştır. Dinleyenler dinletenlerin taşeronu” demiştim. Hem yazdığım yazılarda hem de canlı yayınlarda bu gerçeği ifade ettiğimde beni komplo ile suçlayanlara, “Cihazların temin edildiği yerleri araştırın, gerçeği göreceksiniz” cevabını vermiştim.

Ve bugün kamuoyu bu gerçekle yüzleşti.

Soruşturmayı başlatan talimatın Mossad’tan geldiğini savcılık doğruladı. Muhtemelen şimdi dinleme üssü ve cihazlar inceleme altına alınmıştır. Bu cihazların İsrail’den getirildiği ve paralel yapı tarafından kurulan dinleme üssünde illegal şekilde teknik takip yapıldığıyla da yüzleşme yakın yani…

 

Gelen bilgilere göre şuan çok kapsamlı bir araştırma yapılıyor.

Verici cihazlarının çok ileri teknolojiye sahip olduğu, arşivlerin yabancı istihbarat birimleriyle paylaşıldığı, bilgileri kayıtaltına alan ve aktaranların birçoğunun isminin tespit edildiği vurgulanıyor. Üssün geçici komuta merkezinin İstanbul’da oluşturulduğu, cihazların yerleştirilmesinde yardımcı olan şirketin künyesine ulaşıldığı da belirtiliyor.

Ankara bu bilgileri konuşurken çatı aday konusu da gündemdeki yerini koruyor. Ama çatı ittifakı çözüm süreciyle şimdiden çatırdıyor.

"Çözüm Süreci Çerçeve Yasa Tasarısı"nı CHP desteklemeye hazırlanırken, MHP’ye ulaştırılan bu haber genel merkezde şok etkisi meydana getirdi. Merhamet sürecini yasal güvenceye kavuşturulmasına karşı olan MHP’den yükselen ses “Biz bunlarla ittifak yapmayacaktık. Tabanımıza bunu nasıl anlatacağız” şeklinde olduğu kulislere dün yansıdı. MHP kulisleri bunu konuşurken, CHP’de ise durum çok daha farklı..

Konu hakkında CHP’li Sezgin Tanrıkulu, TBMM'ye sunulan 6 maddeden oluşan, Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'nın desteklenmesi gerektiğini partililere anlatırken, ulusalcı kanat buna da karşı çıktı. Ancak araya CHP’nin eski tüfekleri girince tasarıya destek kararı çıktı! CHP kendi içerisindeki çözüm süreci krizini şimdilik aşmış görünürken, MHP ile ciddi bir görüş ayrılığına düşeceğini hesaplamadığından kriz derinleşeceğe benziyor.

Krizin derinleşmesi halinde köşk ittifakının ciddi yara alacağı da kaçınılmaz.

Merak edilen bir başka konu ise şu: Kılıçdaroğlu, Diyarbakır buluşmasından sonra yakın çevresine “Çözüm Sürecinin bir ucundan tutmalıyız” dediği biliniyor. Ve bu yönde adımlar atması da kaçınılmaz. Peki büyük oranda MHP’ye yakınlığıyla tanınan çatı adayı Ekmel, yarın kameralar karşısına çıktığında nasıl bir duruş sergileyecek? Gazetecilerin çözüm süreciyle ilgili sorularına Ekmel nasıl bir cevap verecek? Ve verdiği cevap hangi sonuçları doğuracak?

Bekleyip göreceğiz.

www.twitter.com/aslandegirmenci

degirmenciaslan@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.