Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

Derin işbirliği bu sorularda gizli!

Uzun uzun 28 Şubat darbe sürecini yazmayacağım. Bugüne kadar çok yazdığımı düşünüyorum. Sadece cevapları sorularda gizli olan derin işbirliğini gözler önüne sermek istedim. Sorulara cevap vermek isteyen Küresel Ergenekoncular olursa da köşemden bire bir yayınlayacağım…

Haydi başlayalım;

1- 103 sanığın ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirakle’ suçlandığı 1.309 sayfalık iddianamede, sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken; deliller, tanıklar ve mağdurlar ortada iken dava neden sahipsiz kaldı?

2- 28 Şubat sürecinde cunta tarafından hayata geçirilen “Ümit Harekat Planı”, “Yavuz Harekat Planı”, “Siyasal İslam’la Mücadele Planı” gibi planlar var. İddianamede de yer verildi. Bunlar Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz, Eldiven kodlu darbe planlarından daha mı önemsiz ki malum medya yeterince ilgi göstermedi?

3- Baskı, zorlama, sindirme, pasifizasyon, yalan, iftira, inkâr yöntemlerinin yer aldığı planlar aylarca neden milletin gözüne sokulmadı?

4- “Erbakan dik dursaydı 28 Şubat olmazdı” iddiası ile dezenformasyon yapanların tezlerini çürütecek belge ortada… İddianamenin ek klasörlerinde yer alan 26 Mayıs YAŞ Toplantısı Tutanaklarında, Erbakan’ın cuntacıların yüzlerine karşı “Kaynağınız Mossad” demesi neden manşetlere çekilmedi?

5- 54. Hükümete karşı yapılan post modern darbenin kriptosunun ve finans desteğinin Neo-Conlar tarafından geldiği, sağlandığı gözümüzün önünde iken küresel Ergenekoncular neden kafalarını kuma gömdü?

6- BÇG’nin dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, kuvvet Komutanları ve jandarma genel komutanının bilgisi dahilinde kurulduğu belgelendi. TSK’nın hiyerarşik yapısından bağımsız ve görev tanımları içinde bulunmayan illegal bir istihbarat havuzu oluşturulduğu deşifre edildi. Konu istihbarat olunca ortalığa düşen çift kimlikli gazeteciler bu konuyu neden es geçti? O istihbarat havuzuna hangi haberleri ile destek verdiler?

7- Yardım TIR'larına düzenlenen baskında sağlanan koalisyon, 28 Şubat ve kanlı Mavi Marmara baskını sonrası da sağlanmadı mı? O zaman kim bunlar?

8- Düşman gibi gözüken elemanları (görevlileri) 28 Şubat'tan sonra ilk defa bir araya getirmeye başaran yapının adı Gladio değil mi?

9- Konu “İsrail’in iyi çocukları” olduğunda sessiz sedasız serbest kalmalarına rıza gösteren medyanın ipleri kimin elinde?

10- Amerikan ve İngiliz kontrgerilla örgütlenmesi her döneme göre bir ideolojik bir yedekleme yaptı. 28 Şubatçıların yerini bugün kim aldı?

11- TÜSİAD ve Ananas medyasının küresel dayanışması 28 Şubat sürecine mi dayanıyor? Kardeşlik 17 yıldır sürüyor mu? Küresel amaç nedir?

12- 28 Şubat öncesinde ve sonrasında işlenen cinayetler ne çabuk unutuldu. Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım'ı hangi karanlık yapı ortadan kaldırdı? Yıldırım hangi derin projeye uymadı?

13- Hükümetin gidişini kolaylaştıran ve toplumsal olayları alevlendiren Susurluk kazasına hiç dokunmamak niye?

14- Bugün hükümetin dış politikasını hedef alan paralelciler 28 Şubat sürecinde terör devleti İsrail’le imzalanan Savunma İşbirliği ve Güvenlik/Gizlilik Anlaşmasına neden hiç tepki göstermedi?

15- Post-modern darbenin sivil yerli aktörü TÜSİAD’a giydirilen zırh ile hangi yapı gizleniyor?

16- Yeniden yargılanma sözüne dahi tahammülü olmayanların, 28 Şubatçıların aralarına karışmalarına tek satır tepki göstermemeleri NEDEN?

17- 28 Şubat’ın brifingli yargı kararları yüzünden; Zekeriya Şengöz, Fahri Memur, Salih İzzet Erdiş (Salih Mirzabeyoğlu), İrfan Çağrıcı, Rıdvan Çağrıcı, Can Özbilen, Osman Erdemir, İsmail Şah Balta ve daha birçok ismin halen hukuksuz mahkûmiyetleri sürüyor. Bu mağduriyetleri neden gündemlerine almıyorlar?

www.twitter.com/aslandegirmenci

degirmenciaslan@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum