Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

İsrail’den paralel taktikler

Kumpas, montaj ve iftira üzerine kurulu kayıt dışı siyaset arayışları uzunca süre gündemimizi meşgul etti.

Algı operasyonlarına rağmen sivil irade dik durarak, her operasyonu boşa çıkarttı. Kamu diplomasimiz ise başarılı bir performans ile dışa dönük iftira kampanyalarını, gerçek dışı haberleri ve küresel kalkışmayı anında sezerek gerekli önlemleri aldı ve diplomasi kanallarını iyi kullanarak süreci iyi yönetmesini bildi.

Tır operasyonları ile ülkemizi “Terör devleti” listesine aldırma çabası içerisine girenler yalnız kaldı, gerçekler bir bir deşifre olunca yeni iftira kampanyaları Neo-Con medyası aracılığıyla yürütülmeye çalışıldı.

Halkın seçtikleri hakkında iftira kampanyaları başlatıldı. Sonra emperyalist devletlerin temsilcilerine, mektuplar gönderildi. Açık destek istendi.

Paralel yargı istediği kamuoyunun oluşturulduğunu düşünerek düğmeye bastı. Hükümet üyeleri hakkında bile çakma delillerle iddianameler hazırlayacak kadar ileri gitti. Ancak önce siyaset ardından medya devreye girdi. Türkiye’deki dikey medya ve Anadolu Ajansı enformasyon gücünü devreye sokunca dış destekli darbe arayışı da sonuçsuz kaldı.

Ancak bu güce, profesyonelliğe ve deneyime sahip olmayan Filistin’de durum içler acısı.

Terörist ve paralel devlet İsrail, Türkiye’deki paralelcilerin taktikleri ile her güne yeni bir dezenformasyonla başlıyor. Hedefine ise paralel taktiklerle ulaşıyor.

Gelin sürece birlikte göz atalım:

· HAMAS üyeleri hakkında gerçek dışı haberler servis ediliyor. Önce İsrail medyası ardından Neo-Con medya devreye girerek, HAMAS üyeleri terörist ilan ediliyor. İslamofobi hastalığına yakalanan batı medyası Mossad üretimi olan haberlerin peşine takılıyor. Kısa süre sonra oluşturulan kamuoyu ile Hamas üyelerine illegal operasyonlar düzenleniyor.

· Mossad illegal yöntemler kullanarak, sahte deliller üretmeye başlıyor. Ürettiği delilleri yukarıdaki sıralamaya uyarak ilgili adreslere pas ediyor. Pası alan işbirlikçiler atağa geçtiği anda direnişçilere operasyonlar başlatıyor. Evlere baskınlar düzenleniyor, Siyonist baskıya direnenlerin kollarına kelepçe vurularak gözaltı süreci devreye sokuluyor.

· Gözaltılara ve haksız uygulamalara cılızda olsa bazı ülkelerden tepki gelmeye başladığında “B” planı devreye sokuluyor. Birkaç Yahudi’yi sırf amaçları doğrultusunda feda ederek, katliama kapı aralanıyor. Feda ettikleri üç genç üzerinden Gazze kuşatma altına alınıyor. Filistinli bir genç şehid edilerek provokasyon süreci başlatılıyor. Ağır silah donanımlı Siyonist güvenlik güçlerine karşı yürekleriyle, ellerindeki birkaç taşla mücadeleye girişen Filistinli gençler dünyaya terörist olarak sunuluyor. Dünya o gençlere sokak ortasında yapılan zulümleri perdeliyor, zırhlı araçlara karşı taşlarla direnmeyi terör eylemi olarak yansıtıyor.

· Kamuoyunu istediği kıvama getiren katiller ordusu önce birkaç top atışı yapıyor. Bekliyor! Dünya kamuoyundan gelen sesin yüksekliğini ölçüyor. Birkaç ses geliyor ama onu da dünya kupasından yükselen sesler bastırıyor.

· Bu kez denizden saldırıyor. Eş zamanlı olarak kutsal mekanlara marjinal Yahudileri sürerek Filistin halkının sinir uçlarına dokunuyor. Kutsal mekânları canı pahasına savunan gençlerin mücadelesini ‘saldırı’ olarak sunan işgal kuvvetleri, terör estirmeye başlıyor. Top atışlarına, sokaklardaki katliamlar eşlik ediyor.

· Ama yetmiyor! Vampir kansız kalmış. Daha fazla kan istiyor. Meşru savunma yapan Filistin halkı, el yapımı roketlerle karşılık verdiğinde bu kez küresel emperyalizmin ağabeylerinin kapısını çalıyor. Kapı zaten şımarık çocuğa hep aralık tutuluyor. Emperyal devletler Hamas ve Filistin halkını suçlayan açıklamalara imza attığında seyir halindeki otomobilleri havaya uçuruyor, meskenleri buldozerlerle yıkıyor, küçücük çocukları vuruyor, camiden çıkan insanlara kurşun yağdırıyor.

Bu saldırılar sonucunda şu anda yüzlerce şehidimiz ve binlerce yaralımız var.

Bu yazıyı yazdığım saatlerde Filistin’den yeni bir haber aldım. Üç Gazzeli genç tutuklanmış. İsimleri açıklanmıyor. Mossad tarafından basına verilen tek bilgi: “Bomba yüklü araç kullanıyorlardı. Terör eylemi yapanlara mühimmat taşıyorlardı. Suçüstü yaptık.” Fotoğraf yok, tutuklanan gençlerin kimliği açıklanmıyor ama suçüstü yapıldığı iddia ediliyor. Bilmem anlatabildim mi?

 

www.twitter.com/aslandegirmenci

degirmenciaslan@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.