Aslan DEĞİRMENCİ

Aslan DEĞİRMENCİ

Liderlerin ses kayıtları internete düştü

Dinlemeler, şantajlar, montajlar ve yalanlarla sandık mücadelesi veren yapılar boğazına kadar bataklığa saplandı. Ulusal güvenliği, birlik beraberliği hiçe sayacak alçak saldırılar gerçekleştirdiler. 30 Mart günü bakalım yeni dinlemelere imza atabilecekler mi?

Örneğin liderlerin balkon ya da destekledikleri siyasetçilerin merdiven altı konuşmalarına yer verebilecekler mi?

Gelin o gün internete düşmesi muhtemel ses kayıtlarını biz bugünden yayınlayalım:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Ankara'dan Ak Parti Genel Merkezi'nden hepinizi muhabbetle selamlıyorum. 81 vilayetimizi, 780 bin kilometrekarenin her bir karesini saygıyla selamlıyorum. Oy kullanan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. 2009 Yerel Seçimlerine göre oylarımızı artırdık. Büyük bir gurur içerisindeyiz. Yeni Türkiye kazandı bir kez daha eski devlet kaybetti. Rabbime hamdolsun. Bugün millet sandığa gitmiş, mührü eline almış, son sözü söylemiş, bütün tereddütlere, gerginliklere son noktayı koymuştur. Şimdi kardeşlik zamanı... Kardeşliğimize göz koyanları deşifre etme vakti. Çeteler ve paralel örgütle mücadeleye, demokratikleşme adına reformlara devam edeceğiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Olmadı... Canımız sağolsun. Ama başarılıyız. Oyumuzu yüzde 2 oranında artırmayı başardık. Baronlar, Ananasçılar, çakma ülkücüler ile anca bu kadar artış sağlayabildik. Oysa o kadar vaadimiz vardı. Anlaşılan Cem Uzan siyaseti tutmuyor. İyi de camilerde lokum da dağıttık. Peki, bu neden görülmedi? Olsun biz yılmayacağız. Silivri ile Pensilvanya arasında siyaset üretmeye devam edeceğiz. Bu bir sonun başlangıcı olur diye umut ediyorum. Ama en azından İstanbul ile Ankara'yı alaydık iyi olacaktı. Olmadı.

MHP lideri Devlet Bahçeli: Bu seçimin en başarılı partisi biziz. Genel seçimlerde aldığımız oyu yüzde 3 daha artırdık. Matematik hesabına girmeyeceğim ancak bize oy veren ülküdaşlarımı yürekten kutluyorum. Türk milletinin son tercihine sonuna kadar saygılıyım. Kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla sürekli olarak ilan edilen anketlerle seçim kazandılar. Toplum mühendisliği var. Burnu kesik BMC gibi kurt işareti yapmayacağız, heavy metalcilerden olmayacağız.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: ‘Türkiye partisi olmalıyız’ dedik yine olmadı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'ya sıkışıp kaldık. Ancak oylarımızı artırarak geleceğe daha bir umutla bakar hale geldik. Maskeli kardeşlerimizin baskısının sandığa yansımaması da bizi şaşırttı. Oysa her seçimlerde sandığı vesayet altına almayı başarırdık. Her şeye rağmen bugün itibari ile seçim sandıklarına halkın sahip çıkma kararlılığı en üst seviyedeydi. Tabi ki bu çok sevindirici bir gelişme.

www.twitter.com/aslandegirmenci

degirmenciaslan@gmail.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.